reklama

Varíme s medveďom - Kuracia rýchlovka

Dnes to bude naozajstná rýchlovka. Toto kura robievam, keď absolútne nestíham, ale nechcem nás odbyť maslovým chlebom. Vlastne teraz, keď držíme diétu, tak maslový chleba nie je práve vhodný výber obeda či večere. Takže tento recept robievam pomerne často. Výhodou je, že sa dá veľmi jednoducho zmeniť jeho chuť, a tak vždy pôsobí trochu inak. Pretože je to naozaj veľmi jednoduchý recept, pripravil som k nemu ešte u nás netradičnú prílohu. Klasické anglické "Bublanie a pišťanie".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Na kuraciu rýchlovku budeme potrebovať predovšetkým kuracie rezne. Môžeme použiť prsia, alebo vykostené stehná. Jeden až dva kusy na osobu. K tomu ešte biely jogurt, cesnak, olej, soľ a čierne korenie.

Obrázok blogu

Kuracie rezne najprv očistíme, zbavíme prípadných chrupaviek a kostí. Osolíme ich, okoreníme a rozložíme do pekáča potretého olejom.

Obrázok blogu

Roztlačený cesnak vmiešame do bieleho jogurtu a touto zmesou potrieme kuracie mäso.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov dvadsaťpäť minút. A je to hotové. Veľmi jednoducho môžeme výrazne zmenť chuť tohoto receptu tak, že do jogurtu namiesto cesnaku vmiešame napríklad kari, grilovacie korenie, provensálske byliny, paradajkový pretlak, olivy či sušené paradajky... určite prídete na ďalšie vlastné obľúbené kombinácie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Bublanie a pišťanie je klasický anglický recept. Je to vlastne varenie zo zvyškov. Základom sú zemiaky, ku ktorým sa pridáva varená, alebo dusená zelenina. Teda všetko čo zostalo z klasického anglického nedeľného obeda. Najčastejšie používanou zeleninou je varený ružičkový kel, ale dá sa použiť naozaj čokoľvek. Mrkva, hrášok, pór... alebo akákoľvek zmes zeleniny. U nás žiadna nezostala, takže sme ju pre tento recept uvarili. K zemiakom a ružičkovému kelu pridáme ešte dve veľké cibule, olivový olej, soľ a čierne korenie. Ak si práve nedávame pozor na líniu, môžeme použiť aj na kocky nakrájanú anglickú slaninu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Zemiaky roztlačíme tlačidlom. Nie celkom na kašu. Malé kúsky zemiakov v hmote sú v tomto prípade veľmi želateľné.

Obrázok blogu

Pridáme uvarený ružičkový kel a poriadne premiešame.

Obrázok blogu

Na oleji speníme nadrobno nakrájané cibule. Podusíme ich naozaj poriadne, až pokiaľ jemne neskaramelizujú. Ak chceme použiť aj slaninu, opražíme ju ešte pred cibuľou.

Obrázok blogu

Pridáme zemiaky s ružičkovým kelom, premiešame a pomocou varechy popritláčame, aby vznikla kompaktná placka. Opakom varechy do nej potom spravíme niekoľko dierok. A po chvíli už je jasné, ako vznikol názov tohoto jedla.

Obrázok blogu

Približne po piatich minútach celú zmes pootáčame a znova popritláčame do kompatnej placky. To čo potrebujeme docieliť, sú tie hnedé pripečené skaramelizované kúsky, ktoré dodávajú jedlu vynikajúcu chuť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Pretáčanie a pritláčanie robíme každých päť minút. Po štvrtom je už pripečených kúskov viac a nachádzajú sa vmiešané v celej placke. Necháme popražiť ešte posledných päť minút a príloha je hotová.

Obrázok blogu

Kura pod jogurtom si zachova vynikajúcu štavnatosť a krehkosť. Najčastejšie ho používame ako súčasť veľkých zeleninových šalátov, ale v nedeľu si ho môžeme dať aj takto s prílohou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu