Varíme s medveďom - Sójové námornícke rezne

Autor: Roman Daniel Baranek | 20.5.2012 o 12:00 | Karma článku: 10,40 | Prečítané:  2947x

Jedlo, ktorému ja hovorím "Námornícke rezne", je známe aj pod veľkým množstvom iných názvov. Vždy sú to ale rezne z hovädzieho mäsa, ktoré sú najprv vypražené a potom zapečené v rúre. Na našom blogu sme ich pripravili už dávno, pod názvom "Vlhkie šnicle". Ich vegetariánska úprava bola skutočnou výzvou. Nakoniec sa ukázalo, že stálo za to nad ňou popremýšľať a výsledný recept je vhodný nie len pre vegetariánov, ale aj pre celiatikov.

Okrem sójových plátkov si pripravíme ešte tri papriky, tri vajíčka, jednu cibuľu, trištvrte litra zeleninového vývaru, alebo bujónu (dnes už ho dostať aj v bio kvalite), kukuričnú strúhanku (predávajú napríklad v sieti Terno), deciliter mlieka, olej, cesnak, sójovú omáčku, čierne korenie a soľ.

01.JPG

Najprv pripravíme sóju. V osolenej vode ju varíme približne desať minút pokiaľ nezmäkne.

02.JPG

Precedíme a necháme odtiecť a vychladnúť.

03.JPG

Z vajec, mlieka, kukuričnej strúhanky, soli a čierneho korenia pripravíme riedke cestíčko na obaľovanie rezňov.

04.JPG

Rezne pokvapkáme sójovou omáčkou. V samostatnej miske si ešte pripravíme kukuričnú strúhanku a ide sa obaľovať.

05.JPG

Rezne najprv obalíme v strúhanke, potom v cestíčku.

06.JPG

A hneď ich ukladáme do rozohriatej panvice s olejom. Opražíme z každej strany do zlatohneda.

07.JPG

Zbytok cestíčka nevyhodíme. Opražíme z neho omeletu, ktorú si odložíme.

09.JPG

Hrniec potrieme olejom a môžeme vrstviť. Na spodok naukladáme rezne.

10.JPG

Zasypeme časťou nasekanej cibule a papriky a plátkami cesnaku.

11.JPG

Znova rezne... Takto to celé opakujeme pokiaľ neminieme ingrediencie.

12.JPG

Na úplný vrch opäť nasypeme cibuľu s paprikou a cesnakom a pridáme aj nakrájanú omeletu.

13.JPG

V zeleninovom vývare, alebo bujóne rozmiešame dve lyžice kukuričnej strúhanky.

14.JPG

Rezne zalejeme.

15.JPG

Prikryté dusíme na miernom plameni asi štyridsaťpäť minút. Neodkrývame, nemiešame.

16.JPG

A je hotovo.

17.JPG

Najčastejšie podávame so zemiakovou kašou, alebo s ryžou. Vynikajúce mäkké a šťavnaté rezne spravia určite radosť každému vegetariánovi.

18.JPG

Dobrú chuť.

19.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Voliť proti Kotlebovi nebude bolieť

Ktovie, ako na voličov zapôsobí Klusov sľub vyčistiť úrady od rodinkárstva. Zdá sa totiž, že práve to im neprekáža v prípade ĽSNS.

DOMOV

Politický geograf Madleňák: Neviem, či v Lučenci poznajú Luntera či Mičeva

Extrémista Marian Kotleba ťaží v banskobystrickej župe aj zo slabej informovanosti tamojších voličov, hovorí pre SME politický geograf TIBOR MADLEŇÁK.

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.


Už ste čítali?