Pri grilovaní na panvici nikdy nedosiahneme takú vysokú teplotu, akú má rozžeravené uhlie. Preto si pomôžeme a grilovanie na panvici spojíme s prípravou v rúre. Ak rúra obsahuje program na grilovanie v tomto recepte je vhodné ho použiť.
Na štyri pekné porcie si pripravíme kilogram bravčového karé, tri paradajky, dva enciány, čerstvý tymián, olivový olej, soľ a čierne korenie.
Ako prvú si rozohrejeme rúru na dvesto stupňov.
Mäso pokrájame na rezne, paradajky na osminky a encián na plátky.
Paradajky pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístočkami tymianu. Nízky plech na pečenie potrieme olejom, paradajky na neho uložíme a vložíme do rúry pod gril.
Poriadne rozohrejeme grilovaciu panvicu a postupne na nej ogrilujeme jednotlivé rezne. Najprv minútu z jednej strany.
Potom rezne otočíme, osolíme, okoreníme, poukladáme na ne plátky enciánu a ogrilujeme minútu aj z druhej strany.
Vytiahneme z rúry plech a rezne naukladáme vedľa predgrilovaných paradajok. Vložíme späť do rúry.
Grilujeme tri až osem minút, podľa to či chceme rezne vo vnútri ružové, alebo prepečené. Macko ma rád bravčovinu prepečenú, takže tieto naše sa pripravovali osem minút. Po vytiahnutí z rúry posolíme jemne paradajky a všetko necháme dve minúty odležať. No a potom už môžeme podávať.
Grilované paradajky ochutené tymianom a krehké mäso s plátkami syra poliate roztopeným enciánom sme u nás doplnili zemiakmi dusenými s mrkvou.
Dobrú chuť.