Varíme s medveďom - Rýchlovka - Grilované karé s Enciánom

Autor: Roman Daniel Baranek | 29.7.2012 o 12:00 | Karma článku: 11,45 | Prečítané:  3878x

Tak sa nám letné počasie znova umúdrilo a my sa môžeme opäť vrátiť  na naše gardenpárty ku grilom a opekačkám. Jednoduché a chutné jedlo podobné tomu z grilu, si však pokojne môžeme pripraviť aj doma. Našu grilovaciu panvicu sme v receptoch na blogu použili už mnoho krát a dnes ju použijeme opäť. Pripravili sme jednoduchý rýchly recept, s ktorým si grilovaciu gardenpárty môžeme spraviť aj u nás v obývačke. To pre istotu, ak sa nám počasie znova pokazí.

Pri grilovaní na panvici nikdy nedosiahneme takú vysokú teplotu, akú má rozžeravené uhlie. Preto si pomôžeme a grilovanie na panvici spojíme s prípravou v rúre. Ak rúra obsahuje program na grilovanie v tomto recepte je vhodné ho použiť.

Na štyri pekné porcie si pripravíme kilogram bravčového karé, tri paradajky, dva enciány, čerstvý tymián, olivový olej, soľ a čierne korenie.

DSCN1412.JPG

Ako prvú si rozohrejeme rúru na dvesto stupňov.

Mäso pokrájame na rezne, paradajky na osminky a encián na plátky.

DSCN1418.JPG

Paradajky pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístočkami tymianu. Nízky plech na pečenie potrieme olejom, paradajky na neho uložíme a vložíme do rúry pod gril.

DSCN1425.JPG

Poriadne rozohrejeme grilovaciu panvicu a postupne na nej ogrilujeme jednotlivé rezne. Najprv minútu z jednej strany.

DSCN1428.JPG

Potom rezne otočíme, osolíme, okoreníme, poukladáme na ne plátky enciánu a ogrilujeme minútu aj z druhej strany.

DSCN1435.JPG

Vytiahneme z rúry plech a rezne naukladáme vedľa predgrilovaných paradajok. Vložíme späť do rúry.

DSCN1441.JPG

Grilujeme tri až osem minút, podľa to či chceme rezne vo vnútri ružové, alebo prepečené. Macko ma rád bravčovinu prepečenú, takže tieto naše sa pripravovali osem minút. Po vytiahnutí z rúry posolíme jemne paradajky a všetko necháme dve minúty odležať. No a potom už môžeme podávať.

DSCN1449.JPG

Grilované paradajky ochutené tymianom a krehké mäso s plátkami syra poliate roztopeným enciánom sme u nás doplnili zemiakmi dusenými s mrkvou.

DSCN1453.JPG

Dobrú chuť.

DSCN1460.JPG

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Exminister Janušek, ktorého súdia za nástenku, dohliada v Žiline na transparentnosť

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom. Napriek obžalobe a hrozbe dlhoročného trestu má byť jeden z nich prvkom verejnej kontroly.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

TECH

NASA oznámila obrovský objav, prečo sú vedci takí nadšení

Veď je to „len“ ďalšia hviezdna sústava.


Už ste čítali?