Varíme s medveďom - Rýchlovka - Grilované karé s Enciánom

Autor: Roman Daniel Baranek | 29.7.2012 o 12:00 | Karma článku: 11,45 | Prečítané:  4011x

Tak sa nám letné počasie znova umúdrilo a my sa môžeme opäť vrátiť  na naše gardenpárty ku grilom a opekačkám. Jednoduché a chutné jedlo podobné tomu z grilu, si však pokojne môžeme pripraviť aj doma. Našu grilovaciu panvicu sme v receptoch na blogu použili už mnoho krát a dnes ju použijeme opäť. Pripravili sme jednoduchý rýchly recept, s ktorým si grilovaciu gardenpárty môžeme spraviť aj u nás v obývačke. To pre istotu, ak sa nám počasie znova pokazí.

Pri grilovaní na panvici nikdy nedosiahneme takú vysokú teplotu, akú má rozžeravené uhlie. Preto si pomôžeme a grilovanie na panvici spojíme s prípravou v rúre. Ak rúra obsahuje program na grilovanie v tomto recepte je vhodné ho použiť.

Na štyri pekné porcie si pripravíme kilogram bravčového karé, tri paradajky, dva enciány, čerstvý tymián, olivový olej, soľ a čierne korenie.

DSCN1412.JPG

Ako prvú si rozohrejeme rúru na dvesto stupňov.

Mäso pokrájame na rezne, paradajky na osminky a encián na plátky.

DSCN1418.JPG

Paradajky pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístočkami tymianu. Nízky plech na pečenie potrieme olejom, paradajky na neho uložíme a vložíme do rúry pod gril.

DSCN1425.JPG

Poriadne rozohrejeme grilovaciu panvicu a postupne na nej ogrilujeme jednotlivé rezne. Najprv minútu z jednej strany.

DSCN1428.JPG

Potom rezne otočíme, osolíme, okoreníme, poukladáme na ne plátky enciánu a ogrilujeme minútu aj z druhej strany.

DSCN1435.JPG

Vytiahneme z rúry plech a rezne naukladáme vedľa predgrilovaných paradajok. Vložíme späť do rúry.

DSCN1441.JPG

Grilujeme tri až osem minút, podľa to či chceme rezne vo vnútri ružové, alebo prepečené. Macko ma rád bravčovinu prepečenú, takže tieto naše sa pripravovali osem minút. Po vytiahnutí z rúry posolíme jemne paradajky a všetko necháme dve minúty odležať. No a potom už môžeme podávať.

DSCN1449.JPG

Grilované paradajky ochutené tymianom a krehké mäso s plátkami syra poliate roztopeným enciánom sme u nás doplnili zemiakmi dusenými s mrkvou.

DSCN1453.JPG

Dobrú chuť.

DSCN1460.JPG

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Nadhľad Matie Lenickej

Radi by sme mali istotu, že ráno ešte bude svetlo

Rozumieme, komu najviac nahráva a vyhovuje Kiskova kauza. Veríme, že ju vyrieši so cťou.

Komentár Petra Schutza

Gajdošovi sa veriť nedá, pre Danka

V Smer-SNS-Híd je kapitán veľkým pánom.

EKONOMIKA

Do Moricových železničných opravovní vstupuje nový investor

Budamar získa tretinu v ŽOS Vrútky, čo sú tretie najväčšie opravovne. Sľubuje si od toho úsporu na opravách lokomotív a tisícky vagónov.


Už ste čítali?