reklama

Varíme s medveďom - Kuracie stehná s plnkou

Klasický nedeľný recept, ktorý si mnohí pamätáme ešte od svojich babičiek - Plnené kura. V reštauráciach ho skoro nenájdete, ale verím tomu, že v nejakej obmene sa varí, vlastne pečie, skoro v každej domácnosti. Na našom blogu za tých šesť rokov písania tiež nájdete niekoľkokrát. (súvisiace články) Dnešný recept som zaradil najmä preto, že si myslím, že dobrý nápad sa cení. A tento dobrý nápad ma nadchol pri prvom vypočutí a musel som ho hneď vyskúšať. Výsledok bol viac než uspokojivý, a preto si ho dnes budete môcť pozrieť aj vy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Namiesto celého kuraťa budeme plniť len stehná. Pripravíme si kuracie stehná, osem rožkov nakrájaných na kocky, dva kusy kuracích pŕs, tri vajcia, dva decilitre mlieka, jednu cibuľu, cesnak, čerstvé bylinky (použili sme petržlen a bazalku), sušené marhule, olej, majoránku, čierne korenie a soľ.

Na okorenenie kuraťa sme si pripravili vlastnú "grilovaciu zmes" zmiešali sme lyžičku červenej papriky s polovicou lyžičiek drvenej rasce, čierneho korenia, tymianu a majoránky.

Obrázok blogu

Kuracie prsia zomelieme, cibuľu nakrájame na mesiačiky a opražíme na troške oleja, cesnak ošúpeme a roztlačíme, marhule zalejeme horúcou vodou, necháme desať minút odstáť, zlejeme a nakrájame na kúsky, zelené bylinky nasekáme. Všetko pridáme k nakrájaným rožkom, osolíme, okoreníme a premiešame rukami, aby sa všetky kúsky spolu prepojili.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Mlieko rozmiešame s vajíčkami a vylejeme na plnku. Všetko poriadne premiešame. Teraz už konečne vznikne plnka, jemne lepivá hmota, ktorá sa dá formovať a drží tvar.

Obrázok blogu

Z kuracieho mäsa opatrne stiahneme kožu až k spodnému kĺbu. Dávame pozor, aby sme kožu nikde nepretrhli.

Obrázok blogu

Nožom odsekneme spodný kĺb, kožu prevrátime naopak a naplníme plnkou. Najjednoduchšie to spravíme tak, že v ruke vytvarujeme z plnky valček a vsunieme ho do kože. Potom ho prstami vtlačíme čo najhlbšie a nakoniec doplníme plnkou celú kožu. Na záver cez plnku preložíme cípy odstávajúcej kože a je hotovo.

Obrázok blogu

Stehná aj naplnené kože uložíme do pekáča, podlejeme dvomi decilitrami vody a posypeme (našim) grilovacím korením.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov najprv prikryté, neskôr odokryté hodinu až hodinu dvadsat minút. Počas pečenia podlievame.

Obrázok blogu

Chrumkavá koža naplnená jemnou, voňavou plnkou a pečené šťavnaté kuracie stehno sa dajú jesť teplé aj za studena. Prílohu si pripravíme podľa vlastnej chute, ale u nás doma podávame zásadne so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom so smotanou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu