Varíme s medveďom - Čokoládovomalinová tortička

Autor: Roman Daniel Baranek | 26.8.2012 o 12:00 | Karma článku: 11,54 | Prečítané:  3184x

Už som vám určite spomínal, že v lete sa v našej rodine koná najviac osláv. Temer každý týždeň vyrábam nejaký múčnik. Niekedy to chce naozaj poriadnu tortu a niekedy stačí len maličkosť. Tentokrát bolo treba len niečo malé, len pre pár hostí, len ovocné a len nie je príliš sladké. Poprechádzal som svojimi receptami v zošitoch, knihách a na internete a vznikla táto tortička. Je to v rámci pečených tort vlastne len taká rýchlovka a mne sa výsledný vhľad aj chuť celkom páčili takže tu je.

Na cesto budeme potrebovať päť vajec desať dekagramov kryštálového cukru, desať dekagramov hladkej múky, pol lyžice prášku do pečiva a lyžicu kakaa.

Na krém si pripravíme dve nátierkové maslá (neochutené), dve šľahačky, tri lyžice práškového cukru a pol kilogramu malín.

K tomu všetkému ešte malinový džem.

001.JPG

Najskôr oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme ich do krémovej konzistencie.

002.JPG

K žĺtkom pridáme približne tretinu bielkového snehu a pomocou sitka preosejeme všetku múku, prášok do pečiva a kakao. Opatrne miešame pokiaľ sa všetko nespojí. Pridáme všetok ostatný sneh a opatrne vmiešame do hmoty.

003.JPG

Takto nejako vyzerá hotové cesto.

004.JPG

Koláčový plech vystelieme papierom na pečenie a cesto do neho vylejeme.

005.JPG

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov približne päť až sedem minút. Či je cesto hotové zistíme dreveným špáradlom. Po vpichnutí a vytiahnutí z cesta musí zostať špáradlo celkom suché.

006.JPG

Do väčšej misky vylejeme šľahačky, pridáme nátierkové maslá a práškový cukor.

007.JPG

Vyšľaháme na tuhý krém.

008.JPG

Asi tretinu krému si odložíme a do zbytku opatrne vmiešame asi dve tretiny malín. Postupujeme opatrne, aby maliny v kréme zostali čo najviac celé a čo najmenej sa rozpadli.

009.JPG

Plát cesta rozrežeme na polovice. Jednu časť natrieme malinovým džemom.

010.JPG

Na ten rozložíme krém s malinami.

011.JPG

Opatrne pritlačíme druhou polovicou cesta.

012.JPG

Celú tortičku obalíme odloženým krémom a navrch rozložíme maliny.

013.JPG

Je to naozaj jednoduchý múčnik, ktorý zvládne každý. Kakaové cesto, krém s jemnou príchuťou masla a šľahačky a výrazné občerstvujúce maliny.

014.JPG

Dobrú chuť.

015.JPG

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Exminister Janušek, ktorého súdia za nástenku, dohliada v Žiline na transparentnosť

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom. Napriek obžalobe a hrozbe dlhoročného trestu má byť jeden z nich prvkom verejnej kontroly.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

TECH

NASA oznámila obrovský objav, prečo sú vedci takí nadšení

Veď je to „len“ ďalšia hviezdna sústava.


Už ste čítali?