reklama

Varíme s medveďom - Karfiolové tofu placičky

Karfiol je typicky jesenná zelenina. U nás doma ho máme všetci veľmi radi a pripravujeme ho pomerne často. Klasický vyprážaný patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá, ale poteší nás aj pripravený ako mozoček, alebo aj tento výborný plnený karfiol. Väčšinou ho najprv uvaríme, aby sa zjemnila jeho pikantná nahorklá príchuť a až potom vyprážame alebo inak upravujeme. Dnes sme sa ale rozhodli využiť jeho chuť naplno.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Na doplnenie pikantnej chuti karfiolu sme zvolili údené tofu. Okrem neho si pripravíme ešte konzervovanú kukuričku, mladú cibuľku, tri vajíčka, dva decilitre mlieka a hladkú múku.

Jedlo ochutíme cesnakom, čiernym korením, drvenou rascou, majoránkou a soľou.

Obrázok blogu

Surový karfiol a údené tofu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme na jemno nasekanú mladú cibuľku a konzervovanú kukuričku.

Obrázok blogu

Ku karfiolu pridáme aj podľa roztlačený cesnak, soľ, všetky koreniny, mlieko vajíčka a hladkú múku.

Obrázok blogu

Všetko zmiešame na kompaktnú hmotu, ktorá by mala byť o kúsok hustejšia ako cesto na placky. Ak je hustá, pridáme trochu mlieka, ak je riedka, zahustíme ju hladkou múkou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Necháme odstáť v chladničke a potom v horúcom oleji vysmážame menšie placky. Z oboch strán ich smažíme do zlatova a počas smaženia môžeme panvicu na chvíľu prikryť, aby surový karfiol v plackách zmäkol.

Obrázok blogu

Dnes si eše ukážeme aj pripravu celkom zaujímavého dresingu, ktorým môžeme nahradiť tradičnú tatarskú omáčku, alebo majonézu. Potrebujeme dva decilitre oleja, jeden deciliter mlieka, dve - tri lyžice jogurtu, lyžičku cukru, pol lyžičky soli a jednu - dve lyžice plnoučnej horčice.

Do vyššej nádoby vylejeme olej, začneme ho mixovať ručným mixérom a pomaly za stáleho mixovania prilievame mlieko.

Obrázok blogu

Získame kompaktnú krémovitú hmotu, ktorú ochutíme, jogurtom, cukrom, soľou a horčicou a všetko spolu ešte raz premixujeme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Karfiolové tofu placičky môžeme podávať napríklad s dusenými zemiakmi. Pikantná chuť karfiolu doplnená zemitou chuťou údeného tofu a zjemnená sladkou kukuričkou. Vynikajúci neďeľný obed poteší nie len vegetariánov.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu