Varíme s medveďom - Morčacie a sója v uhorkovej omáčke

Autor: Roman Daniel Baranek | 6.1.2013 o 12:00 | Karma článku: 9,60 | Prečítané:  2569x

Všetky vianočné, silvestrovské aj novoročné dobroty sa už minuli. Konečne sme zvládli aj poslednú porciu kapustnice a z koláčov nezostal už ani jeden. Je čas trochu odľahčiť jedálny lístok. Dnešný recept je malou ponukou toho, ako si pripraviť odľahčený obed do práce, aby ste neboli odkázaní na nekonečnú ponuku "meníčok" v tvare "Gordon blé pol hranolky, pol ryža".

U nás doma máme k výrobkom zo sóje celkom dobrý vzťah. Nie že by sme ich používali denne, ale raz za dva týždne si určite niečo zo sóje uvaríme. Tentokrát použijeme sójové rezance.

K nim si pripravíme ešte tridsať dekagramov morčacích pŕs (môžeme vynechať), väčšiu cibuľu, jednu mrkvu, niekoľko kyslých uhoriek, smotanu na varenie a horčicu.

Jedlo okoreníme cesnakom, soľou, bobkovým listom, celým čiernym korením a drvenou rascou.

DSCN2852.JPG

Existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť sójové výrobky na použitie do varenia. Ja sám som len pred nedávnom skúsil trochu iný spôsob a ten sa mi zatiaľ zdá byť najlepším.

Sójové rezance zalejeme vodou, jemne osolíme a privedieme k varu. Varíme pätnásť až dvadsať minút, zlejeme a môžeme ďalej používať.

Cibuľu nakrájame na kocky, mrkvu a kyslú uhorku nastrúhame a morčacie prsia nakrájame na približne rovnakú veľkosť, akú majú sójové rezance.

DSCN2854.JPG

Do väčšej panvice dáme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu do sklovita. Pridáme nastrúhanú mrkvu, premiešame.

DSCN2862.JPG

Keď zelenina pustí šťavu, pridáme nastrúhané uhorky, morčacie mäso, rascu, čierne korenie, bobkový list a veľkú lyžicu horčice.

DSCN2867.JPG

Všetko premiešame a dusíme približne pätnásť minút.

DSCN2872.JPG

Pridáme sójové rezance, cesnak a zalejeme smotanou na varenie.

DSCN2878.JPG

Prikryté varíme ešte asi tridsať minút na miernom plameni a máme hotovo.

DSCN2881.JPG

Podávame z cestovinami. Jemne smotanová omáčka so zeleninovou dochuťou a mäkkými kúskami šťavnatej sóje a morky.

DSCN2888.JPG

Dobrú chuť a všetko dobré v novom roku!

DSCN2890.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Nadhľad Matie Lenickej

Radi by sme mali istotu, že ráno ešte bude svetlo

Rozumieme, komu najviac nahráva a vyhovuje Kiskova kauza. Veríme, že ju vyrieši so cťou.

Komentár Petra Schutza

Gajdošovi sa veriť nedá, pre Danka

V Smer-SNS-Híd je kapitán veľkým pánom.


Už ste čítali?