reklama

Varíme s medveďom - Plnený kaleráb

Plnený kaleráb je také naše jarné jedlo. Robievame ho pravidelne každý rok a každý rok trochu inak. Aj na našom blogu nájdete už tri rôzne recepty (viď súvisiace články) na jeho prípravu. Dnes sme ho pripravili vo verzii pre vegetariánov a s mojou najobľúbenejšou prílohou, zemiakovou kašou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Okrem mladých kalerábov si pripravíme ešte štyri až päť paprík, poriadnu hrsť čiernych olív, viazaničku mladej cibuľky, petržlenovú vňať, štvrť kilogramu bryndze, dve vajcia a biely jogurt. A samozrejme zemiakovú kašu.

Jedlo okoreníme len soľou, oregánom a troškou čierneho korenia.

Obrázok blogu

Kaleráby ošúpeme a vydlabeme z nich vnútro. Uložíme ich do parného hrnca a necháme asi dvadsať minút naparovať. Kaleráby pri tom naozaj nádherne rozvoniavajú. Ak nemáme parný hrniec, tak do pekáča nalejeme vodu, uložíme do nej kaleráby, prikryjeme druhým pekáčom a pečieme vo vyhriatej rúre tiež asi dvadsať až 30 minút.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Kým sa kaleráby naparujú, nasekáme nadrobno mladú cibuľku, papriku, olivy, vydlabané vnútro z kalerábov a petržlenovú vňať. Kaleráby necháme vychladnúť a zvnútra ich jemne osolíme.

Obrázok blogu

Na horúcom oleji opražíme cibuľku a pridáme všetky ostatné nasekané ingrediencie. Okoreníme, pridáme oregáno a trochu soli.

Obrázok blogu

Premiešame a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Necháme trochu vychladnúť, vmiešame polovicu bryndze, dve vajíčka a plnka je hotová.

Obrázok blogu

Klasickým spôsobom pripravenú zemiakovú kašu asi z dvoch kíl zemiakov, rozprestrieme do pekáča. Kaleráby naplníme plnkou a opatrne povtláčame do kaše.

Obrázok blogu

Zvyšnú plnku môžeme porozhadzovať okolo kalerábov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov asi tridsať minút.

Obrázok blogu

Zapekanie plnenej zeleniny v zemiakovej kaši je naša veľmi oblúbená a hlavne osvedčená metóda.

Počas pečenia si pripravíme omáčku. Biely jogurt zmiešame s druhou polovicou bryndze. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť trochou mlieka.

Obrázok blogu

Voňavé a mäkké kaleráby, naplnené výraznou plnkou a jemná zemiaková kaša. K tomuto jedlu sa veľmi dobre hodí jednoduchý paradajkový šalát.

Obrázok blogu

Dobrú chuť a krásny deň matiek.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu