Varíme s medveďom - Brownies

Autor: Roman Daniel Baranek | 19.5.2013 o 12:00 | Karma článku: 12,43 | Prečítané:  9363x

Rozhodnutie pripraviť brownies padlo, keď Macko dostal ako darček stopercentnú čokoládu. Pretože brownies to je vlastne samá horká čokoláda. Ak ju máte radi, tento koláč budete milovať. Ak nie spravte si radšej nejaký iný čokoládový múčnik.

Pri príprave brownies buďte nekompromisní, pod osemdesiatdva parcentnú čokoládu nikdy nechoďte. Budeme jej potrebovať spolu tristo gramov. K nej ešte pridáme dvestopäťdesiat gramov masla, päť vajec, pätnásť dekagramov hnedého cukru, dve lyžice kakaa, dvadsať dekagramov polohrubej múky a jeden vanilkový cukor, alebo lyžičku vanilkovej esencie. Toto sú základné ingrediencie. Koláč môžeme ešte obohatiť orechmi, kúskami bielej čokolády, alebo ako sme to spravili my marcipánom.

001.JPG

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s maslom a štipkou soli.

002.JPG

Hmota musí byť tekutá, hladká a lesklá.

003.JPG

Vajcia,cukor a vanilkovú esenciu vyšľaháme spolu na penu. 

004.JPG

Nie je dobré podceniť šľahanie vajec. Treba mu venovať pokojne aj desať minút, aby hmota celkom zosvetlila a naozaj poriadne narástla.

005.JPG

Počas šľahania vajec rozpustená čokoláda vychladla, ale stále ešte zostala tekutá. Teraz je čas to všetko spojiť. Roztopenú čokoládu pomaly, postupne, zľahka vmiešame do vaječnej hmoty. Preosejeme múku a kakao a aj tie primiešame do cesta.

Ak sme sa rozhodli brownies ešte niečím obohatiť, môžeme to zľahka vmiešať.

006.JPG

Preložíme do tortovej formy, alebo pekáčika, ktoré sme vymazali maslom a vystlali papierom na pečenie. Dobrá rada je použiť radšej menší pekáčik, alebo formu s menším priemerom. My sme navrch rozhádzali ešte kúsky marcipánu.

007.JPG

 Pečieme v rúre vyhriatej na stopäťdesiat stupňov približne dvadsať až tridsať minút podľa hrúbky koláča. Špáradlový test v tomto prípade vyzerá celkom inak ako pri pečení piškóty. Na špáradle totiž musia zostať prilepené malé omrvinky koláča. Ak ho vytiahneme čisté, tak sme koláč prepiekli, ak je na ňom jednoliata vrstva cesta, ešte treba chvíľu piecť. Správne upečený brownies by mal byť vo vnútri jemne mazľavý a vlhký.

008.JPG

Vynikajúce je, ak koláč pred podávaním ešte na chvíľku zohrejeme a pridáme k nemu vanilkovú zmrzlinu. Výrazne čokoládová, len jemne sladká a v ústach sa rozplývajúca dobrota to je browníes.

009.JPG

Dobrú chuť.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Voliť proti Kotlebovi nebude bolieť

Ktovie, ako na voličov zapôsobí Klusov sľub vyčistiť úrady od rodinkárstva. Zdá sa totiž, že práve to im neprekáža v prípade ĽSNS.

DOMOV

Politický geograf Madleňák: Neviem, či v Lučenci poznajú Luntera či Mičeva

Extrémista Marian Kotleba ťaží v banskobystrickej župe aj zo slabej informovanosti tamojších voličov, hovorí pre SME politický geograf TIBOR MADLEŇÁK.

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.


Už ste čítali?