reklama

Varíme s medveďom - Maličkosti studenej kuchyne

Studená kuchyňa ma teraz baví. V nasledujúcich mesiacoch ma ako každé leto čaká organizácia niekoľkých narodeninových párty a tento rok bude v menu dominovať práve studená kuchyňa. Dnes si teda ukážeme niekoľko maličkostí. Recept, ktorý je v našej rodine tradičný, ale aj taký, ktorým všetkých prekvapíme.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Cestovinový šalát

Cestovinový šalát patrí práve medzi tie tradičné recepty, ktoré u nás všetci milujú. Je to jednoduchý recept, ktorý zvládne každý.

Potrebujeme kuracie mäso. Je jedno či pečené, grilované, alebo varené. Ak si chceme prácu ešte zjednodušiť, môžeme kúpiť hotové grilované kura a k nemu jeden sáčik cestovín, mrkvu, zeler, vajcia, čínsku kapustu, majonézu a kyslú smotanu.

Obrázok blogu

Zvlášť uvaríme mrkvu s zelerom, cestoviny a vajcia na tvrdo. Uvarenú zeleninu, čínsku kapustu a vajcia nasekáme nadrobno. Kuracie mäso natrháme.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

A teraz len všetko vysypeme do misy.

Obrázok blogu

Premiešame, pridáme majonézu, smotanu a len veľmi jemne posolíme. Všetko ešte raz premiešame a necháme v chladničke odležať.

Obrázok blogu

Na našich rodinných oslavách má podobný šalát vždy miesto.

Obrázok blogu

Plnené hermelíny

Jednoduchý a efektný recept, ktorý poteší najmä našu maminu. Ona totiž syry s bielou plesoňu miluje.

Okrem syru si pripravíme ešte pár čiernych olív a za lyžicu nepravého lososa. V podstate môžeme do plnky použiť čokoľvek čo máme radi. Šunk, salám, iný typ syra, maslo, strúhanú zeleninu, kukuričku...

Obrázok blogu

Syr rozrežeme pozdĺžne na dve polovice a malou lyžičkou vydlabeme mäkký stred.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

K vydlabanému stredu pridáme odkôstkované a nasekané olivy, alebo nepravého lososa. Prípadne čokoľvek čo by nám chutilo. Poriadne vidličkou premiešame.

Obrázok blogu

Plnku naplníme do vydlabaných syrov zarovnáme a uhladíme.

Obrázok blogu

Polovičky syra pritlačíme opäť k sebe, zabalíme ich do pôvodného obalu a necháme v chladničke poriadne stuhnúť. Najlepšie do druhého dňa.

Obrázok blogu

Nakrájame na trojuholníky a môžeme podávať s ovocím a orechmi.

Obrázok blogu

Vege tatarák

V rodine máme aj niekoľko vegetariánov a na nich treba pri príprave párty myslieť tiež. Tento nepravý tatarák si ale získal aj mäsožravcov a pri tom asi neexistuje nič jednoduchšie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Potrebujeme v šupke uvarené zemiaky, olej a všetko čím bežne ochucujeme klasický tatarský biftek. Nasekanú cibuľku, červenáú papriku, čierne korenie, horčicu, kečup, sójovú omáčku, worchestrovú omáčku, soľ... ak máte nejaké vlastné obľúbené dochutenie pokojne ho pridajte.

Obrázok blogu

Zemiaky roztlačíme, pridáme olej a všetky dochucovadlá a poriadne premiešame. Odložíme do chladničky, aby sa všetky chute prepojili.

Obrázok blogu

Podávame s hriankami potretými cesnakom.

Obrázok blogu

Tak dobrú chuť...

Obrázok blogu

... veľa zdravia...

Obrázok blogu

.. a všetko najlepšie!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu