Varíme s medveďom - Tart tatin ala caprese

Autor: Roman Daniel Baranek | 30.6.2013 o 12:00 | Karma článku: 12,91 | Prečítané:  9363x

V dnešnom recepte spojíme dohromady francúzsku a taliansku kuchyňu. Klasický francúzsky obrátený koláč, ktorý sa pripravuje s jablkami a na sladko, pretvoríme na spôsob veľmi obľúbeného talianskeho šalátu z paradajok, mozarely a bazalky. Vznikne tak slaný koláč, ktorý mne osobne mimoriadne chutil.

Na tart tatin používame klasické maslové cesto. Desať dekagramov zmäknutého masla, dvadsať dekagramov hladkej múky a jedno vajce celkom výnimočne doplníme o lyžicu sušenej bazalky.

DSCN4179.JPG

Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie alebo mikroténu a necháme v chladničke stuhnúť.

DSCN4181.JPG

Na koláč si pripravíme cherry paradajky, dve lyžice cukru, päť dekagramov masla, čerstvú bazalku, jednu mozarelu a soľ.

DSCN4186.JPG

Do guľatého koláčového plechu dáme cukor a maslo a pomaly zahrievame. Najlepšie je položiť plech na platňu a zohrievať tak.

DSCN4188.JPG

Pripravíme karamel.

DSCN4190.JPG

Naukladáme paradajky, jemne posolíme a strčíme do vyhriatej rúry na stosedemdesiat stupňov päť minút, aby sme paradajky jemne predpiekli. Potom ich posolíme.

DSCN4195.JPG

Všetko prikryjeme rozvaľkaným cestom. Zhora potrieme vajíčkom a vrátime do rúry.

DSCN4196.JPG

Pečieme asi dvanásť až pätnásť minút. Koláč musí byť zhora zlatavý.

DSCN4202.JPG

Počas pečenia nasekáme nadrobno čerstvú bazalku a natrháme mozarelu.

DSCN4198.JPG

Koláč preklopíme na tanier a zhora posypeme bazalkou a mozarelou. Syr sa na horúcom koláči roztopí a zlepí s bazalkou.

DSCN4207.JPG

Môžeme podávať teplé, ale aj studené. Ako predjedlo, alebo ľahkú večeru. Väčšina stravníkov si hotový koláč ešte trochu prisolila, ale mne chutil aj takýto jemne sladkastý, s vôňou slnka a leta. Dobrú chuť.

DSCN4211.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Voliť proti Kotlebovi nebude bolieť

Ktovie, ako na voličov zapôsobí Klusov sľub vyčistiť úrady od rodinkárstva. Zdá sa totiž, že práve to im neprekáža v prípade ĽSNS.

DOMOV

Politický geograf Madleňák: Neviem, či v Lučenci poznajú Luntera či Mičeva

Extrémista Marian Kotleba ťaží v banskobystrickej župe aj zo slabej informovanosti tamojších voličov, hovorí pre SME politický geograf TIBOR MADLEŇÁK.

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.


Už ste čítali?