Tak toto je ona. Mladá mrkva, kaleráb, hrášok a cibuľka. Všetko treba len umyť, očistiť, a vylúpať.
A potom k tomu pridať ešte spodné kuracie stehná, poriadnu viazaničku petržlenovej vňate, kúsok rozmarínu a čerstvého tymianu, olej a soľ.
Najprv si na panvici opražíme kuracie stehná pekne do hneda.
Do väčšieho hrnca dáme rozohriať olej, pridáme cibuľu a popražíme.
Posolíme a pridáme nakrájanú zeleninu. Všetko premiešame a necháme päť minút podusiť.
Rozložíme kuracie stehná, vlejeme pol litra vody, alebo vývaru a poriadne posypeme rozmarínom a tymianom.
Zavrieme pokrievkou a na hodinu vložíme do rúry rozohriatej na stodvadsať stupňov.
Po hodine zozbierame z povrchu bylinky...
... bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme pokrievkou a necháme ešte chvíľu postáť.
Podávame s klasickými haluškami (nokmi) postup prípravy nájdete v tomto recepte približne v strede.
Mäkká voňavá zelenina, šťavnaté v ústach sa rozpadávajúce mäso a hutná omáčka. Skvelý jarný obed v strede leta.
Dobrú chuť.