Varíme s medveďom - Slávny Jamieho šalát

Autor: Roman Daniel Baranek | 4.8.2013 o 12:00 | Karma článku: 12,28 | Prečítané:  14231x

Pred dvomi rokmi sme priniesli mini sériu o slávnych a známych šalátoch. Odkazy na recepty sú na konci pod článkom. Pred dvomi rokmi sme sa receptami o šalátoch snažili presvedčiť leto, že už je. Dnes sa mi zdá, že šalát je to jediné čo v kuchyni dokážem "uvariť". Koniec koncov prečo by nedeľný obed nemohol byť šalát? A aby bol kompletný, pripravíme k nemu super jednoduchý múčnik.

Jamie Olivier pripravoval tento šalát v prvej sérii šéfkuchára bez čapice a my ho odvtedy robievame veľmi často. Rozdiel pri dnešnom recepte je, že sme z dovolenky priniesli úžasné broskyne, a tak namiesto zaváraných použijeme čerstvé.

Na šalát budeme potrebovať zmes zelených listových šalátov, my sme použili mladý špenát, rukolu a polníček. K nim pridáme ešte hrsť čerstvej bazalky, jednu väčšiu broskyňu, jednu mozzarellu, päť až šesť plátkov prošuta, citrónovú šťavu, alebo kvalitný vínny ocot, olivový olej a soľ.

DSCN4428.JPG

Zelené šalátové listy umyjeme vysušíme a rovnomerne rozložíme po celom tanieri. Posypeme natrhanou čerstvou bazalkou.

DSCN4431.JPG

Broskyňu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Približne na rovnaké kúsky natrháme mozzarellu a všetko rovnomerne rozložíme na šalát. 

DSCN4435.JPG

Navrch rozprestrieme natrhané prošuto. Celý šalát jemne posolíme, polejeme citrónovou šťavou a poriadnou porciou olivového oleja.

DSCN4437.JPG

Toto množstvo stačí na dve hlavné jedlá, alebo štyri predjedlá. Svieži krehký šalát, slaná chuť prošuta, mliečna mozzarela a jemne sladká dochuť broskýň je úžasná kombinácia. Ako príloha sa najlepšie hodia len jednoduché toasty. 

DSCN4443.JPG

Dezert po takomto ľahkom obede by mal byť rovnako ľahký.

Najprv ma dostala jednoduchosť prípravy a po ochutnaní som tejto zmrzline podľahol nadobro. Budeme potrebovať jedinú ingredienciu. Zrelé banány.

DSCN4455.JPG

Banány ošúpeme, nakrájame, naskladáme do krabičky a uložíme do mrazničky.

DSCN4458.JPG

Približne po štyroch hodinách vyberieme zmrznuté banány a rozmixujeme ich na hladkú kašu.

DSCN4464.JPG

Hotovo. Hladká, krémová a úplne úžasná zmrzlina je hotová.

Zmrzlinu môžeme ochutiť napríklad vanilkovým extraktom, kakaom, orechami, džemom, nutelou... ale aj takáto jednoduchá verzia je naozaj vynikajúca.

DSCN4468.JPG

Dobrú chuť!

DSCN4471.JPG

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Voliť proti Kotlebovi nebude bolieť

Ktovie, ako na voličov zapôsobí Klusov sľub vyčistiť úrady od rodinkárstva. Zdá sa totiž, že práve to im neprekáža v prípade ĽSNS.

DOMOV

Politický geograf Madleňák: Neviem, či v Lučenci poznajú Luntera či Mičeva

Extrémista Marian Kotleba ťaží v banskobystrickej župe aj zo slabej informovanosti tamojších voličov, hovorí pre SME politický geograf TIBOR MADLEŇÁK.

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.


Už ste čítali?