Nepravú roládu vytvarujeme z kuracích pŕs (malo by stačiť šesť kúskov čo je približne jeden kilogram) tak, že ich rozprestrieme do srnčieho chrbta a naplníme. Plnku môžeme vytvoriť z čohokoľvek, čo máme radi od mletého mäsa až po dusenú zeleninu. My sme plnili praženicou, sušenými paradajkami naloženými v oleji a tvrdým údeným syrom.
Z kuracích pŕs odrežeme odstávajúci kúsok, narežeme ich po dĺžke, otvoríme, prikryjeme kúskom igelitu a jemne pobúchame tĺčikom na mäso. Takže získame väčší a tenší plát mäsa. Ak sa mäso niekde pretrhne, alebo rozíde, je to úplne v poriadku. Pri tvarovaní sa voľné miesta doplnia odrezanými kúskami.
Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom tak, aby vytŕčal na všetkých stranách von a pre istotu ho potrieme olejom. Plátkami kuracích pŕs prikryjeme celý povrch formy. Všetko jemne osolíme a okoreníme. Ak je niekde diera, zapcháme ju odrezaným kúskom. Na vystlanie celej formy by nám mali stačiť štyri rozklepané kusy kuraťa.
Z troch vajec, oleja a trochu soli pripravíme praženicu a rozložíme ju na kuracie prsia. Na ňu poukladáme hranolčeky údeného syra a kúsky sušených paradajok. Okolo môžeme rozložiť ešte všetky odrezky, čo nám z kuracích plátkov zostali.
Na vrch rozprestrieme posledné dva plátky mäsa a opäť jemne osolíme a okoreníme.
Mäso prekryjeme vytŕčajúcimi kusmi alobalu, utesníme a pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov asi štyridsať minút.
Po vytiahnutí necháme asi desať minút odstáť. Rozbalíme, vyklopíme na vhodný podnos a stiahneme alobal. Všetko upravíme opatrne, aby sme neprišli o chutnú šťavu, ktorá sa vypiekla z rolády.
Potom už krájame na tenké plátky a môžeme podávať.
Nové zemiaky a jednoduchý paradajkový šalát. Mäso je mäkké a na kuracie prsia až nezvyklo šťavnaté. Výborné bude aj studené ako nárez alebo súčasť obložených mís.
Dobrú chuť!