Varíme s medveďom - Kuracia roláda bez rolovania

Autor: Roman Daniel Baranek | 11.8.2013 o 12:00 | Karma článku: 12,07 | Prečítané:  11473x

Možno už mnohí viete, že v kuchyni strašne rád zamotávam, rolujem a zvíjam. Na našom blogu nájdete všelijakých zvitkov, závitkov, rolád a štrúdlí celú kopu. Dnešný recept je veľké zjednodušenie pre tých, čo sa podobnej činnosti boja. Mne sa páčil minimálne rovnako ako klasické rolovanie, tak dúfam, že sa bude páčiť aj vám.

Nepravú roládu vytvarujeme z kuracích pŕs (malo by stačiť šesť kúskov čo je približne jeden kilogram) tak, že ich rozprestrieme do srnčieho chrbta a naplníme. Plnku môžeme vytvoriť z čohokoľvek, čo máme radi od mletého mäsa až po dusenú zeleninu. My sme plnili praženicou, sušenými paradajkami naloženými v oleji a tvrdým údeným syrom.

DSCN4476.JPG

Z kuracích pŕs odrežeme odstávajúci kúsok, narežeme ich po dĺžke, otvoríme, prikryjeme kúskom igelitu a jemne pobúchame tĺčikom na mäso. Takže získame väčší a tenší plát mäsa. Ak sa mäso niekde pretrhne, alebo rozíde, je to úplne v poriadku. Pri tvarovaní sa voľné miesta doplnia odrezanými kúskami.

DSCN4479.JPG

Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom tak, aby vytŕčal na všetkých stranách von a pre istotu ho potrieme olejom. Plátkami kuracích pŕs prikryjeme celý povrch formy. Všetko jemne osolíme a okoreníme. Ak je niekde diera, zapcháme ju odrezaným kúskom.  Na vystlanie celej formy by nám mali stačiť štyri rozklepané kusy kuraťa.

DSCN4483.JPG

Z troch vajec, oleja a trochu soli pripravíme praženicu a rozložíme ju na kuracie prsia. Na ňu poukladáme hranolčeky údeného syra a kúsky sušených paradajok. Okolo môžeme rozložiť ešte všetky odrezky, čo nám z kuracích plátkov zostali.

DSCN4484.JPG

Na vrch rozprestrieme posledné dva plátky mäsa a opäť jemne osolíme a okoreníme.

Mäso prekryjeme vytŕčajúcimi kusmi alobalu, utesníme a pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov asi štyridsať minút.

DSCN4486.JPG

Po vytiahnutí necháme asi desať minút odstáť. Rozbalíme, vyklopíme na vhodný podnos a stiahneme alobal. Všetko upravíme opatrne, aby sme neprišli o chutnú šťavu, ktorá sa vypiekla z rolády.

Potom už krájame na tenké plátky a môžeme podávať.

DSCN4489.JPG

Nové zemiaky a jednoduchý paradajkový šalát. Mäso je mäkké a na kuracie prsia až nezvyklo šťavnaté. Výborné bude aj studené ako nárez alebo súčasť obložených mís.

DSCN4499.JPG

Dobrú chuť!

DSCN4503.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Nadhľad Matie Lenickej

Radi by sme mali istotu, že ráno ešte bude svetlo

Rozumieme, komu najviac nahráva a vyhovuje Kiskova kauza. Veríme, že ju vyrieši so cťou.

Komentár Petra Schutza

Gajdošovi sa veriť nedá, pre Danka

V Smer-SNS-Híd je kapitán veľkým pánom.

EKONOMIKA

Do Moricových železničných opravovní vstupuje nový investor

Budamar získa tretinu v ŽOS Vrútky, čo sú tretie najväčšie opravovne. Sľubuje si od toho úsporu na opravách lokomotív a tisícky vagónov.


Už ste čítali?