reklama

Varíme s medveďom - Kuracia roláda bez rolovania

Možno už mnohí viete, že v kuchyni strašne rád zamotávam, rolujem a zvíjam. Na našom blogu nájdete všelijakých zvitkov, závitkov, rolád a štrúdlí celú kopu. Dnešný recept je veľké zjednodušenie pre tých, čo sa podobnej činnosti boja. Mne sa páčil minimálne rovnako ako klasické rolovanie, tak dúfam, že sa bude páčiť aj vám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Nepravú roládu vytvarujeme z kuracích pŕs (malo by stačiť šesť kúskov čo je približne jeden kilogram) tak, že ich rozprestrieme do srnčieho chrbta a naplníme. Plnku môžeme vytvoriť z čohokoľvek, čo máme radi od mletého mäsa až po dusenú zeleninu. My sme plnili praženicou, sušenými paradajkami naloženými v oleji a tvrdým údeným syrom.

Obrázok blogu

Z kuracích pŕs odrežeme odstávajúci kúsok, narežeme ich po dĺžke, otvoríme, prikryjeme kúskom igelitu a jemne pobúchame tĺčikom na mäso. Takže získame väčší a tenší plát mäsa. Ak sa mäso niekde pretrhne, alebo rozíde, je to úplne v poriadku. Pri tvarovaní sa voľné miesta doplnia odrezanými kúskami.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom tak, aby vytŕčal na všetkých stranách von a pre istotu ho potrieme olejom. Plátkami kuracích pŕs prikryjeme celý povrch formy. Všetko jemne osolíme a okoreníme. Ak je niekde diera, zapcháme ju odrezaným kúskom. Na vystlanie celej formy by nám mali stačiť štyri rozklepané kusy kuraťa.

Obrázok blogu

Z troch vajec, oleja a trochu soli pripravíme praženicu a rozložíme ju na kuracie prsia. Na ňu poukladáme hranolčeky údeného syra a kúsky sušených paradajok. Okolo môžeme rozložiť ešte všetky odrezky, čo nám z kuracích plátkov zostali.

Obrázok blogu

Na vrch rozprestrieme posledné dva plátky mäsa a opäť jemne osolíme a okoreníme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mäso prekryjeme vytŕčajúcimi kusmi alobalu, utesníme a pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov asi štyridsať minút.

Obrázok blogu

Po vytiahnutí necháme asi desať minút odstáť. Rozbalíme, vyklopíme na vhodný podnos a stiahneme alobal. Všetko upravíme opatrne, aby sme neprišli o chutnú šťavu, ktorá sa vypiekla z rolády.

Potom už krájame na tenké plátky a môžeme podávať.

Obrázok blogu

Nové zemiaky a jednoduchý paradajkový šalát. Mäso je mäkké a na kuracie prsia až nezvyklo šťavnaté. Výborné bude aj studené ako nárez alebo súčasť obložených mís.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu