Varíme s medveďom - Zapekané pochúťkové mleté mäso

Autor: Roman Daniel Baranek | 8.9.2013 o 12:00 | Karma článku: 12,63 | Prečítané:  16045x

To že inšpiráciu na naše recepty vyhľadávame často v bulharskej kuchyni, nie je žiadne tajomstvo. Jednu vec sme ale doteraz nikdy nemali "odvahu" vyskúšať. V bulharských receptoch na zapekanie sa často ako ingrediencia na poliatie objavuje majonéza. My ju vždy vymeníme za klasickú smotanu s vajíčkami, alebo bešamel. Dnes sme teda odvahu pozbierali a tu je výsledok.

Pripravíme si kilogram mletého mäsa. Jeho zloženie závisí od našej vlastnej chute. V podstate to môže byť akákoľvek kombinácia bravčového, hovädzieho, teľacieho či baranieho mäsa. Najlepšie je ak si ho pomelieme sami doma. K mäsu potrebujeme ešte tri veľké paradajky, dve cukiny, dve červené cibule, viazaničku kôpru, viazaničku petržlenovej vňate, kus tvrdého syra, jednu majonézu a trochu oleja.

Na okorenenie si pripravíme čierne mleté korenie, drvenú rascu, červenú papriku a soľ.

DSCN4592.JPG

Veľký plech na pečenie potrieme olejom. Mleté mäso pomiešame s koreninami, osolíme a v rovnomernej vrstve roztlačíme na dno pekáča.

DSCN4594.JPG

No a ideme vrstviť.

Rozložíme vrstvu natenko nakrájaných plátkov paradajok. Jemne osolíme.

DSCN4597.JPG

Pridáme na kolieska nakrájanú cukinu.

DSCN4599.JPG

Za pomoci kuchynského štetca potrieme polovicou majonézy.

DSCN4601.JPG

Posypeme nasekaným kôprom.

DSCN4603.JPG

Rozložíme kolieska cibule a opäť jemne osolíme.

DSCN4607.JPG

Potrieme druhou polovicou majonézy a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

DSCN4611.JPG

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov štyridsať minút.

Celé posypeme strúhaným syrom a zapečieme ďaľších desať minút.

DSCN4612.JPG

Jednoduchá priama chuť mäsa a šťavnatá zelenina. Majonéza dodáva príjemnú akoby maslovú dochuť. Zemiaková kaša a paradajkový šalát sa skvele hodili.

DSCN4620.JPG

Dobrú chuť.

DSCN4622.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Voliť proti Kotlebovi nebude bolieť

Ktovie, ako na voličov zapôsobí Klusov sľub vyčistiť úrady od rodinkárstva. Zdá sa totiž, že práve to im neprekáža v prípade ĽSNS.

DOMOV

Politický geograf Madleňák: Neviem, či v Lučenci poznajú Luntera či Mičeva

Extrémista Marian Kotleba ťaží v banskobystrickej župe aj zo slabej informovanosti tamojších voličov, hovorí pre SME politický geograf TIBOR MADLEŇÁK.

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.


Už ste čítali?