reklama

Varíme s medveďom - Šaláty z pečenej zeleniny

Všetci teraz odľahčujú a zrazu si spomenuli, že o pol roka si bude treba obliecť plavky. Kto sa ale neprejedal cez sviatky, ten odľahčovať nemusí. Dnešné recepty sú síce aj trochu odľahčené, ale oveľa dôležitejšie je, že sú úplne úžasné. Ak ich ochutnáte, určite si ich zamilujete rovnako ako my.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Upiecť môžeme v podstate skoro akúkoľvek zeleninu. Vybrať si môžete podľa vlastnej chute. My sme pripravili recept z približne pol kilogramu cvikle, jedného väčšieho sladkého zemiaku a karfiolu. Z toho, ktorý je na obrázku, použijeme asi tak tretinu.

Okrem toho si pripravíme ešte nejaký kvalitný olej, soľ, čierne korenie a obľúbenú sušenú bylinku.

Ďalšiu zeleninu, ktorú môžeme použiť, je napríklad aj čokoľvek z koreňovej zeleniny, zemiak, papriku, paradajku, cibuľu, cesnak, cukinu, brokolicu...

Obrázok blogu

Zeleninu očistíme, ošúpeme a nakrájame na veľkosť na vidličku. Pekáč vystelieme papierom na pečenie. Jednotlivé druhy budeme pridávať postupne, podľa toho, ako dlho sa musia piecť. Takže pred začatím varenia sa treba trochu poradiť so strýkom Googlom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

My sme začali najprv cviklou, ktorú celkom bohato popolievame olejom.

Obrázok blogu

Po pätnástich minútach pridáme sladký zemiak.

Obrázok blogu

Po ďalších pätnástich minútach na ružičky rozobraný karfiol. Až teraz všetko posolíme, pokoreníme a posypeme bylinkami.

Obrázok blogu

Pečieme posledných dvadsať minút a máme hotovo. Celé by sa to dalo zjesť už teraz, je to úplne vynikajúce. Stačí kúsok chleba a obľúbený dresing. Ale my sme sa predsa len ešte trochu pohrali, aby šaláty boli bohatšie.

Obrázok blogu

Základ zo zelených listov (polníček, mladý špenát a rukola), doplnené o kúsky reďkovky a cesnakový dresing. Blahom sme ochkali obaja.

Obrázok blogu

Je to jednoducho dokonalé.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Tak sme si pripravili ešte jeden šalát s uvarenou šošovicou, zelenými olivami a takým tým nie celkom dozretým syrom parmezán, ktorý sa drolí na menšie kúsky.

Obaja sme milovníci zeleninových šalátov, uprednostňovali sme však šaláty zo surovej zeleniny. Pečená zelenina nás oboch dokonale dostala a je isté že sa stane veľmi častou súčasťou našich jedálničkov v rôzdnych kombináciách a variáciách.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu