Varíme s medveďom - Šaláty z pečenej zeleniny

Autor: Roman Daniel Baranek | 12.1.2014 o 12:00 | (upravené 12.1.2014 o 12:44) Karma článku: 13,08 | Prečítané:  16366x

Všetci teraz odľahčujú a zrazu si spomenuli, že o pol roka si bude treba obliecť plavky. Kto sa ale neprejedal cez sviatky, ten odľahčovať nemusí. Dnešné recepty sú síce aj trochu odľahčené, ale oveľa dôležitejšie je, že sú úplne úžasné. Ak ich ochutnáte, určite si ich zamilujete rovnako ako my.

Upiecť môžeme v podstate skoro akúkoľvek zeleninu. Vybrať si môžete podľa vlastnej chute. My sme pripravili recept z približne pol kilogramu cvikle, jedného väčšieho sladkého zemiaku a karfiolu. Z toho, ktorý je na obrázku, použijeme asi tak tretinu.

Okrem toho si pripravíme ešte nejaký kvalitný olej, soľ, čierne korenie a obľúbenú sušenú bylinku.

Ďalšiu zeleninu, ktorú môžeme použiť, je napríklad aj čokoľvek z koreňovej zeleniny, zemiak, papriku, paradajku, cibuľu, cesnak, cukinu, brokolicu...

DSCN5436.JPG

Zeleninu očistíme, ošúpeme a nakrájame na veľkosť na vidličku. Pekáč vystelieme papierom na pečenie. Jednotlivé druhy budeme pridávať postupne, podľa toho, ako dlho sa musia piecť. Takže pred začatím varenia sa treba trochu poradiť so strýkom Googlom.

My sme začali najprv cviklou, ktorú celkom bohato popolievame olejom.

DSCN5444.JPG

Po pätnástich minútach pridáme sladký zemiak.

DSCN5445.JPG

Po ďalších pätnástich minútach na ružičky rozobraný karfiol. Až teraz všetko posolíme, pokoreníme a posypeme bylinkami.

DSCN5450.JPG

Pečieme posledných dvadsať minút a máme hotovo. Celé by sa to dalo zjesť už teraz, je to úplne vynikajúce. Stačí kúsok chleba a obľúbený dresing. Ale my sme sa predsa len ešte trochu pohrali, aby šaláty boli bohatšie.

DSCN5453.JPG

Základ zo zelených listov (polníček, mladý špenát a rukola), doplnené o kúsky reďkovky a cesnakový dresing. Blahom sme ochkali obaja.

DSCN5459.JPG

Je to jednoducho dokonalé.

DSCN5468.JPG

Tak sme si pripravili ešte jeden šalát s uvarenou šošovicou, zelenými olivami a takým tým nie celkom dozretým syrom parmezán, ktorý sa drolí na menšie kúsky.

Obaja sme milovníci zeleninových šalátov, uprednostňovali sme však šaláty zo surovej zeleniny. Pečená zelenina nás oboch dokonale dostala a je isté že sa stane veľmi častou súčasťou našich jedálničkov v rôzdnych kombináciách a variáciách.

DSCN5471.JPG

Dobrú chuť!

DSCN5479.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Voliť proti Kotlebovi nebude bolieť

Ktovie, ako na voličov zapôsobí Klusov sľub vyčistiť úrady od rodinkárstva. Zdá sa totiž, že práve to im neprekáža v prípade ĽSNS.

DOMOV

Politický geograf Madleňák: Neviem, či v Lučenci poznajú Luntera či Mičeva

Extrémista Marian Kotleba ťaží v banskobystrickej župe aj zo slabej informovanosti tamojších voličov, hovorí pre SME politický geograf TIBOR MADLEŇÁK.

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.


Už ste čítali?