reklama

Varíme s medveďom - Vyprážaný syr

Dnes to nebude žiadne veľké varenie. Skôr len taký malý nápad. Vyprážaný syr bol za mojich študentských čias naše najobľúbenejšie jedlo vo vývarovniach a jedálňach. Najlepší mali vo vývarovni v Kamzíku celkom vzadu. Bol obrovský s kopou hranoliek a veľkou lyžicou tatarky. Chodievali sme na tam zo školy veľmi často a akosi sa nám nikdy neprejedol. Dnes už si vyprážaný syr v reštauráciách nedávam nikdy a doma si ho pripravujeme možno tak raz za rok. A tento dnešný sme sa rozhodli dať na blog len kvôli tomu malému nápadu, ktorý sa nám zdal zaujímavý.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (133)

Nevypražíme si totiž klasický plátok syra, ale syrové korbáčiky. A nebudeme syr obaľovať v klasickom trojobale, ale použijeme cestíčko. Vlastne až dve cestíčka.

Okrem syrových korbáčikov (klasických aj údených) si pripravíme ešte vajcia, jeden veľký zemiak, jemne mletú špaldovú múku, biely jogurt, cesnak, majoránku, mletú rascu, mleté čierne korenie a olej na vyprážanie.

Obrázok blogu

Prvé cesto bude jogurtové. Použijeme dve vajcia, kopcovitú lyžicu bieleho jogurtu, dve kopcovité lyžice múky, soľ a čierne korenie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Vymiešame hladké, mierne lepivé cesto, ktoré je o niečo hustejšie ako cesto na palacinky.

Obrázok blogu

Zemiakové cesto je z jemne nastrúhaných zemiakov, dvoch vajec, troch lyžíc múky, cesnaku soli a všetkého korenia.

Obrázok blogu

Je to veľmi podobné ako cesto na zemiakové placky, ale je v ňom jedno vajíčko navyše, aby bolo lepivejšie.

Obrázok blogu

Údené korbáčiky obalíme v zemiakovom ceste a klasické v jogurtovom.

Obrázok blogu

V horúcom oleji vypražím do zlatova z oboch strán.

Obrázok blogu

Oba druhy.

Obrázok blogu

Môžeme podávať ako rýchlu večeru v rožku so zeleninou a obľúbenou omáčkou.

Obrázok blogu

Alebo kompletné jedlo. Jednoduché a chutné vysmážané korbáčiky u nás namiesto s hranolkami určite so zemiakovou kašou. Ale tatarka teda chýbať nesmie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu