Varíme s medveďom - Wrapy

Autor: Roman Daniel Baranek | 20.7.2014 o 12:00 | Karma článku: 11,57 | Prečítané:  20371x

Vždy keď máme voľný deň, žiadne neodkladné povinnosti a počasie nám to dovolí, vyberieme sa na kúpalisko. Robíme to radi a nijako zásadne nám neprekáža, že bratislavské kúpaliská sú v lete dosť plné. Čo nám ale prekáža, je kúpalisková bufetová strava, a tak si obvykle obed a olovrant balíme so sebou. Naše mamy, ako keby sa dohodli,  na kúpalisko odjakživa brávali paštétové rožky, vajcia na tvrdo a uhorku nakrájanú na hranolčeky. Dnes si ale vyskúšame niečo trochu iné.  

Nebude to veľmi o varení, skôr o takom malom nápade, ako si nepokaziť voľný deň na kúpalisku mrazenými zemiakovými plackami a hranolkami z prepáleného oleja. Wrapy sú veľmi vďačné jedlo a môžete ich naplniť  snáď úplne všetkým. Kúpite ich už upečené v každom bežnom obchode, alebo si tieto placky môžete pripraviť aj sami.

Predtým ako začneme wrapy plniť, ich na suchej horúcej panvici zohrejeme z každej strany päť až desať sekúnd. Teplý wrap je totiž ohybnejší. Všetky ingrediencie na plnenie už musíme mať pripravené aby wrap nevychladol.

Niekoľko náplní sme pripravili.

Začneme asi najbežnejšou. Nátierkové maslo, údený syr, šunka a pásiky z čerstvej papriky.

Wrap zabalíme tak, že najprv prehneme dve protiľahlé strany.

A potom ho zrolujeme. Náplň tak zostane pekne vnútri a nič nevypadne.

Tavený syr, niva syr a hranolčeky šalátovej uhorky pre tých, ktorí nechcú žiadne mäso.

Syr Lučina, údený losos a mladé špenátové listy. Tak tento by som asi do tridsať stupňových teplôt na kúpalisko nebral, ale na raňajky bude určite super.

Maslo, horčica, omeleta z dvoch vajec a zmes šalátových listov. Toto je náš skvelý šťavnatý víťaz.

Tak a po dobrom obede sladká bodka. Áno do wrapov môžete dať naozaj všetko, čo vás napadne. Takže napríklad aj osladené mascapone s jahodami.

Zabalené wrapy uložíme na chvíľu do chladničky aby vychladli a všetko sa v nich pekne spojilo.

Potom priamo v strede šikmým rezom wrap rozrežeme na polovicu. A je to. Už len zabaliť do vhodných krabičiek a môžeme vyraziť.

Obvykle si na kúpaliská berieme aj nejaké to pitie. Jeden a pol litrovú fľašu s vodou a dobrým domácim sirupom necháme cez noc v mrazničke zamrznúť. Okrem toho, že máme celý deň chutné studené pitie, máme so sebou aj prirodzené chladenie zbaleného jedla.

Dobrú chuť a jasné nebo.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Exminister Janušek, ktorého súdia za nástenku, dohliada v Žiline na transparentnosť

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom. Napriek obžalobe a hrozbe dlhoročného trestu má byť jeden z nich prvkom verejnej kontroly.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

TECH

NASA oznámila obrovský objav, prečo sú vedci takí nadšení

Veď je to „len“ ďalšia hviezdna sústava.


Už ste čítali?