reklama

Varíme s medveďom - Zapekané palacinky podľa Sandtnerky

Tento dezert nám robievala naša babička. To ona ho nazvala, že sú to palacinky podľa Sandtnerky. Spomenul som si na ne, keď som s kolegyňou rozprával o tom, že som nikdy nič nevaril podľa receptu tejto známej kuchárky. Takže vlastne ani neviem či sú naozaj podľa Sndtnerovej, alebo ich tak babička nazvala len preto, že sa ingredienciami v tomto recepte nešetrí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)

Palacinky u nás doma už dnes zásadne robíme zo špaldovej hladkej celozrnnej múky (pokojne použite hladkú bielu). Okrem nej budeme potrebovať ešte tri žĺtka a tri decilitre mlieka.

Plnku do palaciniek pripravíme zo sedemsto päťdesiat gramov tvarohu, dvoch vajec, troch bielkov, cukru a hrozienok namočených v rume.

Na dokončenie potrebujeme ešte dvestopäťdesiat gramov tvarohu (babička mixovala ten bežný, ale ja som použil krémový), jednu kyslú smotanu, ďalšie tri vajíčka, cukor, vanilkovú esenciu a dva decilitre mlieka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
zp
zp 

V mise rozmiešame tri decilitre mlieka, tri žĺtky a toľko múky aby vzniklo riedke palacinkové cesto.

Klasickým spôsobom z neho pripravíme palacinky, ale pozor, mali by zostať svetlé. Na štyri porcie budeme potrebovať tak osem až desať palaciniek.

zp
zp 

Do tvarohu dáme tri vajcia, cukor, hrozienka a vanilkovú esenciu. Všetko premiešame a nakoniec zľahka, najlepšie rukou, vmiešame sneh z troch bielkov.

zp
zp 

Palacinky bohato plníme tvarohovou plnkou, zrolujeme a ukladáme do misy na zapekanie, ktorú ešte môžeme vymazať maslom.

zp
zp 

Nakoniec zmiešame smotanu s krémovým tvarohom, mliekom, vajíčkami, cukrom a vanilkovou esenciou

SkryťVypnúť reklamu
reklama
zp
zp 

Zmes vylejeme na palacinky uložené v mise na zapekanie a necháme stiecť okolo nich.

zp
zp 

Palacinky pečieme asi dvadsaťpäť až tridsať minút, v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov. Netreba to z dĺžkou pečenie preháňať.

zp
zp 

Šťavnatý a voňavý dezert stačí doplniť už len kúskom obľúbeného čerstvého ovocia. Je výborný teplý aj za studena a hodí sa aj ako sladký obed.

zp
zp 

Dobrú chuť.

zp
zp 
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu