reklama

Varíme s medveďom - Chlebový nákyp s tofu

Približne raz za mesiac si do jedálnička zaradíme tofu. Teraz, keď je všade množstvo úžasnej voňavej zeleniny je jasné, že v recepte bude mať oveľa dôležitejšiu úlohu ako to samotne tofu.Tento dnešný  chlebový nákyp je celkom jednoduchý vegánsky recept z vôňou leta, ktoré sa tento rok akosi priveľa hrá na schovávačku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

Pripravíme si celozrnný toastový chlieb, kilogram zrelých paradajok, jednu stredne veľkú cuketu, jednu cibuľu, jednu hlavu cesnaku, dve sójové majonézy a dva kusy bieleho tofu.

Na okorenenie použijeme len soľ a provensálske byliny.

cn
cn (zdroj: rdb)

Cibuľu nakrájame na mesiačiky a na horúcom oleji necháme zmäknúť.

cn
cn (zdroj: rdb)

Cuketu ošúpeme a nakrájame na kocky spolu s paradajkami. Cesnak ošúpeme a nakrájame na kolieska. Všetko pridáme k zmäknutej cibuli, osolíme a okoreníme provensálskymi bylinkami.

cn
cn (zdroj: rdb)

Prikryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ zelenina nepustí šťavu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
cn
cn (zdroj: rdb)

Varechou presunieme zeleninu na jeden bok a v zeleninovej šťave namočíme krajce toastového chleba.

cn
cn (zdroj: rdb)

Zapekaciu misu vymažeme olejom a dno pokryjeme plátkami chleba. Uložíme ich namočenou stranou nadol.

cn
cn (zdroj: rdb)

Podusenú zeleninu naberáme dierovanou naberačkou a polovicu rozložíme na chlieb. Posypeme nastrúhaným tofu.

cn
cn (zdroj: rdb)

Na tofu rozložíme druhú polovicu zeleniny.

cn
cn (zdroj: rdb)

Na vyberanie zeleniny použijeme dierovanú naberačku, pretože potrebujeme aby šťava zostala v panvici. Namáčame v nej ďalšie plátky chleba a rozložíme ich na zeleninu. Tentokrát namočenou stranou nahor.

cn
cn (zdroj: rdb)

Druhé tofu nastrúhame a pomiešame so sójovými majonézami. Rozotrieme na povrch nákypu a môžeme zapekať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
cn
cn (zdroj: rdb)

Pečieme v rúre zohriatej na stosedemdesiat stupňov asi tridsať až tridsaťpäť minút

cn
cn (zdroj: rdb)

Tento šťavnatý, letnou zeleninou voniaci nákyp je vynikajúci ako ľahký obed a rovnako skvele chutí aj za studena.

cn
cn (zdroj: rdb)

Dobrú chuť.

cn
cn (zdroj: rdb)
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu