Varíme s medveďom - Opité kuracie závitky

Autor: Roman Daniel Baranek | 12.10.2014 o 12:00 | Karma článku: 10,97 | Prečítané:  13849x

Tento recept som skutočne vymyslel ja pred viac ako pätnástimi rokmi. Varil som ho v televízii u Andreja Bičana a celý jeho názov vtedy bol "Opité kuracie závitky s rýchlym jablkovým kompótom". Odvtedy si recept žije vlastným životom. Dokonca som ho raz našiel na jedálnom lístku jednej reštaurácie. U nás ho máme veľmi radi a keď ho varím, tak ten môj na to okamžite príde podľa špecifickej vône.

Rýchly jablkový kompót sme dnes vynechali, ale môžete ho nájsť tu. Na závitky budeme potrebovať vykostené kuracie stehná, klobásu, údený syr, kapiu (môžeme nahradiť mrkvou), horčicu a čierne pivo.

Okoreníme soľou, mletým čiernym korením a obľúbenou zmesou korení na grilovanie.

Kuracie stehná z vnútornej strany osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou. Rozložíme na ne hranolky klobásy, syra a kapie.

Mäso pevne zvinieme a uložíme do pekáča. Klobásu a kapiu, ktoré zostali nakrájame a rozhádžeme okolo závitkov. Vylejeme pol litra čierneho piva a závitky zvrchu okoreníme grilovacím korením.

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov. Najprv tridsať až tridsaťpäť minút zakryté, potom odkryjeme a dopečieme ešte dvadsať minút. Počas dopekania závitky pravidelne polievame výpekom. Ak sa nám zdá, že je výpeku málo, môžeme doliať vodu.

Najlepšie sú s ryžou. Jemné kuracie mäso vo výraznej voňavej omáčke na nás vždy dýchne starými časmi.

Dobrú chuť.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Na náramok treba myslieť, Rusko nemôže zájsť ani na viedenské vianočné trhy

Pavol Rusko je siedmym občanom, ktorý dostal monitorovací náramok bez odsúdenia.

DOMOV

Danko v dume dvoril Rusom, keď prekrúcajú ´68, mlčí

Danko je absolútne mimo reality, ohodnotil proruský sentiment politológ.


Už ste čítali?