Varíme s medveďom - Rýchlovka - Hruškové tartelky

Autor: Roman Daniel Baranek | 9.11.2014 o 12:00 | Karma článku: 9,79 | Prečítané:  3342x

Hrušky sú vynikajúca ingrediencia. A aj veľmi všestranná. Dá sa zostaviť kompletné menu, kde v každom chode od predjedla až po dezert budú použité hrušky. Na našom blogu sme ich použili len dva alebo trikrát napríklad aj tu a tu. Dnes si z nich pripravíme veľmi jednoduchý a rýchly múčnik.

Okrem zrelých hrušiek budeme potrebovať krehké cesto, ktoré pripravíme z dvesto gramov hladkej múky, sto gramov masla a jedného vajíčka, podrobný recept je napríklad tu alebo tu. Aj postup na domáce arašidové maslo sme už priniesli tu. Aj cesto aj arašidové maslo môžeme kúpiť hotové, a tak z rýchlovky urobiť ešte väčšiu rýchlovku.

Skoro by som zabudol na šťavu z jedného citróna.

V receptoch, v ktorých sme použili krehké maslové cesto, sme zároveň vysvetlili, ako ho správne piecť s použitím takzvaného slepého pečenia. Dnes si povieme o trochu inom spôsobe prípravy. Potom čo cesto rozvaľkáme a natlačíme do foriem, ho na desať minút vložíme do mrazničky (samozrejme aj s formami :)). Je to približne na tak dlhý čas, kým si nepripravíme náplň. Potom už cesto použijeme rovno, bez predpečenia.

Kým si cesto užíva kryoterapiu, hrušky rozrežeme na polovicu, ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame do vejárika. Veľmi bohato ich potrieme citrónovou šťavou.

Cesto v miskách potrieme dvomi lyžicami arašidového masla a na vrch rozložíme nakrájanú hrušku.

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi dvadsať minút.

Povrch jemne posypeme práškovým cukrom. Múčnik môžeme pri podávaní obohatiť napríklad šľahačkou, alebo ako sme to urobili my, jednoduchým tvarohovým krémom. Vymixovaný tvaroh s hnedým cukrom a vanilkovou esenciou.

Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Voliť proti Kotlebovi nebude bolieť

Ktovie, ako na voličov zapôsobí Klusov sľub vyčistiť úrady od rodinkárstva. Zdá sa totiž, že práve to im neprekáža v prípade ĽSNS.

DOMOV

Politický geograf Madleňák: Neviem, či v Lučenci poznajú Luntera či Mičeva

Extrémista Marian Kotleba ťaží v banskobystrickej župe aj zo slabej informovanosti tamojších voličov, hovorí pre SME politický geograf TIBOR MADLEŇÁK.

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.


Už ste čítali?