Varíme s medveďom - Rýchlovka - Hruškové tartelky

Autor: Roman Daniel Baranek | 9.11.2014 o 12:00 | Karma článku: 10,55 | Prečítané:  3565x

Hrušky sú vynikajúca ingrediencia. A aj veľmi všestranná. Dá sa zostaviť kompletné menu, kde v každom chode od predjedla až po dezert budú použité hrušky. Na našom blogu sme ich použili len dva alebo trikrát napríklad aj tu a tu. Dnes si z nich pripravíme veľmi jednoduchý a rýchly múčnik.

Okrem zrelých hrušiek budeme potrebovať krehké cesto, ktoré pripravíme z dvesto gramov hladkej múky, sto gramov masla a jedného vajíčka, podrobný recept je napríklad tu alebo tu. Aj postup na domáce arašidové maslo sme už priniesli tu. Aj cesto aj arašidové maslo môžeme kúpiť hotové, a tak z rýchlovky urobiť ešte väčšiu rýchlovku.

Skoro by som zabudol na šťavu z jedného citróna.

V receptoch, v ktorých sme použili krehké maslové cesto, sme zároveň vysvetlili, ako ho správne piecť s použitím takzvaného slepého pečenia. Dnes si povieme o trochu inom spôsobe prípravy. Potom čo cesto rozvaľkáme a natlačíme do foriem, ho na desať minút vložíme do mrazničky (samozrejme aj s formami :)). Je to približne na tak dlhý čas, kým si nepripravíme náplň. Potom už cesto použijeme rovno, bez predpečenia.

Kým si cesto užíva kryoterapiu, hrušky rozrežeme na polovicu, ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame do vejárika. Veľmi bohato ich potrieme citrónovou šťavou.

Cesto v miskách potrieme dvomi lyžicami arašidového masla a na vrch rozložíme nakrájanú hrušku.

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi dvadsať minút.

Povrch jemne posypeme práškovým cukrom. Múčnik môžeme pri podávaní obohatiť napríklad šľahačkou, alebo ako sme to urobili my, jednoduchým tvarohovým krémom. Vymixovaný tvaroh s hnedým cukrom a vanilkovou esenciou.

Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Novinár Hanus: Keď som zistil, že som sa v kauze Cervanová mýlil, nemohol som spať

Niektoré katolícke médiá neinformovali o kauze Bezák, lebo sa rozhodli, že budú láskavé, aby neznepokojovali čitateľov, vraví MARTIN HANUS.

Komentár Zuzany Kepplovej

Hanus nepísal, aby sa Glváč lepšie cítil

Martin Hanus tvrdí, že Nitranov si v .týždni spoločne vymysleli.

TECH

Ako si vybrať najlepší fotoaparát podľa toho, čo chcete fotiť

Od lacných kompaktov až po drahú zrkadlovku.


Už ste čítali?