reklama

Varíme s medveďom - Mexické krídelká

Jedol som už zopár naozaj vynikajúcich mexických jedál. Všeobecne sa predpokladá, že ak má byť niečo mexické pri jedení vám musí vypáliť dieru do žalúdka. Počul som celé estrády o stupňoch štipľavosti kde tie najvyššie nejedia ani samotní Mexičania. Ale mexické fazule s mrkvou a syrom v tortille, čo bol jeden z vrcholov mojich gastronomických zážitkov, boli mierne sladké a neštípali vôbec. Tak hor sa do toho. Dnes je tu inšpirácia mexickou kuchyňou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Čo budeme potrebovať

Kuracie krídelká tak tri až štyri kusy na osobu, dve konzervy červenej fazuľe v slanom náleve, konzervované paradajky celé alebo sekané spolu tak pol litra, v lete môžete použiť aj čerstvé, ale teraz radšej tie z konzervy, päť červených cibúľ, olej, soľ.

Z korenín dve vetvičky rozmarínu, viazaničku zelenej petržlenovej vňate, červenú mletú papriku, cukor a nepovinné sú chilli a Tabasco.

Obrázok blogu

Tak a čo s tým urobíme

Najprv umyjeme a očistíme krídelká nasolíme ich a posypeme mletou červenou paprikou. Môže byť sladká, alebo štipľavá.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Žiadne to drobné krájanie, môžu to byť pekné kusy. Na panvicu dáme trochu oleja a pridáme nakrájanú cibuľu.

Obrázok blogu

Opražíme cibuľu až kým nezačne trochu hnednúť, pridáme fazule, paradajky, soľ, rozmarín a chvíľu podusíme. Pridáme aj lyžičku cukru. Teraz je čas na to, aby sme z jedla spravili pálivú dobrotu. Pridáme chilli prípadne aj Tabasco podľa chuti a odolnosti naších vnútorností. A mexická omáčka je hotová.

Obrázok blogu

Do pekáča vylejeme paradajkovo fazuľovú omáčku, na ňu navrstvíme krídelká

Obrázok blogu

a šup s tým celým do trúby. Pečieme tak asi tridsaťpäť až štyridsaťpäť minút. Ja osobne počas pečenia krídelká dva krát obrátim.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Podávame s kukuričnými plackami. Pripravíme ich tak, že zmiešame 20 deko kukuričnej múky, 40 deko hladkej múky a kvások s pol kocky kvasníc a štyroch decilitrov teplej osladenej vody. Vypracujeme cesto, necháme vykysnúť, vyvaľkáme placky a upečieme v trúbe. Ak sú kukuričné placky problém, tak pokojne použite arabský chlieb, alebo akýkoľvek iný chlieb. Dobrú chuť

Obrázok blogu

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu