Čo budeme potrebovať
Kuracie krídelká tak tri až štyri kusy na osobu, dve konzervy červenej fazuľe v slanom náleve, konzervované paradajky celé alebo sekané spolu tak pol litra, v lete môžete použiť aj čerstvé, ale teraz radšej tie z konzervy, päť červených cibúľ, olej, soľ.
Z korenín dve vetvičky rozmarínu, viazaničku zelenej petržlenovej vňate, červenú mletú papriku, cukor a nepovinné sú chilli a Tabasco.
Tak a čo s tým urobíme
Najprv umyjeme a očistíme krídelká nasolíme ich a posypeme mletou červenou paprikou. Môže byť sladká, alebo štipľavá.
Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Žiadne to drobné krájanie, môžu to byť pekné kusy. Na panvicu dáme trochu oleja a pridáme nakrájanú cibuľu.
Opražíme cibuľu až kým nezačne trochu hnednúť, pridáme fazule, paradajky, soľ, rozmarín a chvíľu podusíme. Pridáme aj lyžičku cukru. Teraz je čas na to, aby sme z jedla spravili pálivú dobrotu. Pridáme chilli prípadne aj Tabasco podľa chuti a odolnosti naších vnútorností. A mexická omáčka je hotová.
Do pekáča vylejeme paradajkovo fazuľovú omáčku, na ňu navrstvíme krídelká
a šup s tým celým do trúby. Pečieme tak asi tridsaťpäť až štyridsaťpäť minút. Ja osobne počas pečenia krídelká dva krát obrátim.
Podávame s kukuričnými plackami. Pripravíme ich tak, že zmiešame 20 deko kukuričnej múky, 40 deko hladkej múky a kvások s pol kocky kvasníc a štyroch decilitrov teplej osladenej vody. Vypracujeme cesto, necháme vykysnúť, vyvaľkáme placky a upečieme v trúbe. Ak sú kukuričné placky problém, tak pokojne použite arabský chlieb, alebo akýkoľvek iný chlieb. Dobrú chuť