Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s Medveďom - Boršč (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 4 5 > >>

Hodnoť

jaj, skvelá polievka

hotový balzam! Pošlite kúsok, veľmi by mi teraz pochutila :)
 

Nebolo by

od veci, keby sa to dalo virtualne.:)
 
Hodnoť

nádhera

poklona
 

Dakujeme:)

:O)
 
Hodnoť

 

ja som niekde čítala , v kuchárke, že to má byť hovädzie - to ja nemusím. Mám radšej bravčové , je mäkšie. Dobrý boršč podávali kedysi v Kazačku na šafku. tam dávali do toho jogurt a podávali k tomu malé rohlíky banketky , boli moc chutné chrumkavé. Dali sme si jeden boršč a desať rožkov. Super nápad , už som chcela uvariť kapustnicu , lebo v obchodoch sú už vianoce , ale boršč bude lepší. Dík za recept
 
Hodnoť

 

hop a celer nie ?
 

Jasnacka.

Zeler je urcite vyborny. Ja ho povazujem za najlepsiu korenovu zeleninu a sem som ho nedal len preto, lebo som chcel byt autenticky s originalnou ruskou kucharkou z 52.roku.:) Inak hovadzie maso moze byt, ale neviem si uplne predstavit, ze by Rus v originale povedzme v polovici minuleho storocia mal seriozny pristup k hovadziemu, skor by som typol na baraninu. Dnes uz na tom samozrejme nezalezi, hlavne, ze chuti. Prijemnu nedelu.:)
 
Hodnoť

skvela sezonna vec, vdaka za napad :-)

ostalo mi pol kebule kapusty po vcerajsom hodovani na moravsky sposob (bravcove na rasci a cesnaku, sladkokysla kapusta s jablkami...) a dnes vyprazam, takze to bude na zajtra - ale bez masa - vyborne odlahcenie, kopa vitaminov a vlakniny a este k tomu aj dobre... tu kucharsku knihu vam tisko zavidim, moja spoluziacka polovicna ruska ma zdedenu asi podobnu, vymamenie neprichadza do uvahy, tak mi len obcas musi o nej rozpravat....
 

Najviac

ma pobavilo tvoje vcerajsie jedlo. My sme dnes urobili konecne tie vypecky. Budu na blogu na buduci tyzden.:)
 
Hodnoť

borsc mam rada

a tento vyzera velmi dobre. Mam s borscom dost hnusny zazitok z Prahy z "fastfoodu" Moskva, neviem, ci ho pamatate - tam ho robili vylozene ako kapustnicu s cviklou a bol odporny a ked sme ho reklamovali, ze sa neda jest, sudruzka ucitelka mala pripomienky, ze malo milujeme ZSSR :D My sme sa branili tak vehementne, ze borsc je nevinny, ale nejedly, ze z toho boli skoro dvojky z chovania.
 

Ved ste

mohli reagovat, ze naopak ti, co ten borsc varili ako kapustnicu s cviklou nemiluju dost ZSSR, ked ho varili taky malo cerveny.:))
 

no ti v tej

"Moskve" bud museli nenavidiet varenie alebo ZSSR :D ked sa tak mstili na tej nevinnej polievke.
K borscu mam rada vyprazane pirozky - recept mojej pratety Zely Inoveckej:
ceto - obycajne kysnute bez pridania cukru, plnka: bravcove maso podusime na cibulke, pridame majoran, rascu, sol a cesnak - dusime az do uplneho uvarenia. Z cesta vacsou lyzicou vykrajujeme kusky, prstami urobime kapsicku, uvalkame a vyprazime v oleji /musia byt tak male, aby boli v oleji ponorene/ - vysusime a vychladime /najlepsie su na druhy den/.
 

Tak veru.

Pirozky sa mozu smazit na oleji, varit vo vode i piect v rure. Plnia sa tiez okrem masovej aj inymi plnkami a aj na sladko. Urcite im niekedy budeme venovat jeden z nasich nedelnych blogov. Pa pa.
 

toto su piirozky

deklarovane vylucne k borscu. Obavam sa, ze pri clanku venovanom pirozkom bez ochutnavky si znicim slinami klavesnicu :DD
 

Tak nam

asi ine neostane, len ti tu ochutnavku umoznit. Ved nedopustime, aby ta zabil elektricky prud.:)
 

to ste mali zaujímavú

súdružku učiteľku, ktorá si privyrábala vo fastfoode.
alebo len skrat vo fabulovaní?
 

osetinec

nie si ty nejaky dlhokablovy? Kedze sme nechceli jest borsc, nemilovali sme ZSSR, co s tym ma privyrabanie vo fastfoode?: Ja viem, ze cerveni si vzdy stali na kabloch, ale uz sa zacinas prekonavat.
 

 

sovietsky bors, nas vzor :)
 

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 

 

a to nebolo v troch tankistoch a psovi :)
 

1 2 3 4 5 > >>

Najčítanejšie


  1. Július Kovács: „Ja keby som mal tú moc spravím také Harakiri, len by sa tu prášilo“ ! 499
  2. Ondrej Putra: Naozaj veľa trhaviny v Libanone? 431
  3. Július Kovács: Nech Majský a jeho deti vrátia peniaze, inak nech zdochne v base. 218
  4. Stanislav Martinčko: Využijeme miliardy z EÚ, alebo ich rozkradneme?? 158
  5. Miroslav Babič: Ako jednoducho vybabrať s konšpirátormi 121
  6. Mišo Šesták: Keď ruská armáda dostane príležitosť páliť a rabovať 81
  7. Martina Hilbertová: Kto je v práci diskrimovaní viac ako ženy? No predsa matky 72
  8. Mária Haršániová: New York v čase korony II 66
  9. Věra Tepličková: Ľutovať či odpísať? 62
  10. Peter Gregor: Mojich 5 cestovateľských naj 46

Rebríčky článkov


  1. Olívia Lacenová: Striebro sa konečne prebralo z letargie
  2. Milan Koval: Pán Boris Kollár, predseda SME RODINA a plagiátor.
  3. Vladimír Krátky: Sulík odvolal riaditeľku SOI . Konečne .
  4. Miroslav Galovic: Slovenské Černobyle XIII. Žilinské fragmenty.
  5. Jozo Peric: Infobip je prvým chorvátskym jednorožcom s investíciou 200 miliónov dolárov
  6. Miriam Studeničová: Čo nám chce povedať choroba?
  7. Július Kovács: „Ja keby som mal tú moc spravím také Harakiri, len by sa tu prášilo“ !
  8. Lukáš Baloga: Čím sa táto kríza líši od ostatných? Predovšetkým ochotou riskovať
  9. Martin Krištoff: Saudská Arábia zaznamenala v druhom štvrťroku deficit 29 miliárd dolárov, kvôli poklesu pr
  10. Andrea Bérešová: Kosenie v Slovenskom raji


Už ste čítali?