Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s Medveďom - Polievky II - Slepačia polievka (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

tak klobúk dolu! teraz ste sa trafili
úplne presne a vôbec netuším, ako to robíte - pozeráte mi do hrnca?!? dovetok na vysvetlenie: včera som si na trhu na Miletičke kúpil prvý raz v živote od babenky sliepku (teda polovicu) aj s drobkami a paprčkami! rozdelím na dva razy a zamrazím, dnes už som robil hovädziu... vývary milujem a nespotrebované zamrazené si počkajú na svoju chvíľku slávy ako základ omáčok, pod dusené mäsá alebo ako rýchlovka so sáčkovou polievkou namiesto vody. Urobia z nich zázrak! Veľa zdaru, teším sa na ďalšie recepty!
pe3cek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

 

Vdaka pe3cek. Ja dokonca obcas zamrazim aj zeleninovy vyvar, ked potrebujem varenu zeleninu. A potom za pol roka ho vyhodim, lebo zabudnem co tam bolo a ako dlho to bolo na mraze, tak neriskujem. :))))
 
Hodnoť

Aj ked polievky

okrem strukovinových nejedávam,ale na slepačiu polievku z domácej sliepky a domácimi tenkými rezancami nikdy nezabudnem .
 

 

Tak tak.:)
 
Hodnoť

 

ze pozdravujem medveda, lebo aj ja mam panicky strach z tlakovych hrncov. francuz ich ale bezne pouziva, tak ma odo mna v kuchyni pokoj :o) slepaciu polievku milujem, aj moje babky si mi tymto pripomenul aj klasicke dedinske svadby. kuracia polievka s domacimi rezancami.... mnam, mnam.
 

 

Tak vidim, ze uz ste poserkovia dvaja.:)
 
Hodnoť

No počúvajte medvede moje,

taká slepačia (ale aj kuracia) polievka je fajná vec. Tá vaša vyzerá úchvatne. Tak domáco. Až ma to dojalo, vyvolalo spomienky a tak ďalej. Ja to robím separátne. Najprv zmäknem hydinu v kuchte, scedím do hrnca a až potom pridám zeleninu. Aj strúčiky celého cesnaku - svokor je totiž úspešný pestovateľ.

Tá (Vaša) polievka pôsobí tak nenápadne, až obyčajne. A to je práve jej tajomstvo. Je istotne veľmi dobrá.

Ale tie krupinové halušky, alebo noky, tak to je bomba! To raz vyskúšam. Dobré sú aj pečeňové.

Ja som stredne zbehlý kuchársky učeň. Ja viem kedy ste tam dali ten bujón do hrnca, ale takto verejne to neprezradím, môže to byť totiž tajomstvo šéfkuchára. Veď aj Vy ste ho, chudáka jedného zatracovaného, v texte potom nespomenuli, že kedy šup do nádoby. Ja tento dômyselný výmysel, ešte stále točím o bujóne, používam veľmi často.
 

 

Spomenul som ho keby nieco. Aj potom, po otvoreni kukty.:) Sice len tak mimodek..., ale...:)
 
Hodnoť

cesnak

nedávate celú hlávku cesnaku do vývaru? Nevidím nikde. Ja dávam.
 

My dávame,

lebo sme ho vyhlásili za afrodiziakum.
 

 

Celu hlavku nedavam, obcas dam 1-2 struciky. Teraz som viac-menej zabudol, len spomenul v ingredianciach...
 
Hodnoť

 

chlapci, bujooooon nie prosim!!! nechajte pekne kozticku na kurciatku, da trochu masti a farby, vsak sa potom da odstranit ...
ja obycajne dam do hrnca cele kurca, korenovu zeleninu, cibulu, tymian alebo rozmarin a bobkovy list, sol, cierne korenie a potom to necham varit najmenej dve hodiny na slabom ohni ... potom cele precedim a idem secirovat - cast masa ide naspat do polievky, cast masa sa pouzije na ine /zemiakovy nakyp, kuraci salat, zalezi od sezony/ a zvysok ide pre rowdyho .... ten moj na to prisaha ako liek na prechladenie ... ked sa chce, pridaju sa halusky alebo rezance ale najradsej tu polievku vychlipkame z poharov ...
 

Ten tymian

mi pripomenul jeden juhoamerický (vraj peruánsky) recept na kuraciu polievku: dávali tam veľa kurčiat, veľa tymianu, nejakú cibuľu a niekoľko rozrezaných paprík a rajčín. Po uvarení ocedili, obrali do vývaru mäso, dali znovu zovrieť a potom do toho naliali asi tridsať (bol to veľký hrniec) rozšľahaných vajec, len tak, aby sa zrazili. Polievka síce číra nebola, ale skoro im v nej stála lyžica. Skúsila som (priznám sa - aj s koreňovou zeleninou) a nebolo to zlé, len s tým množstvom vajec (dala som desať) dosť nezvyklé a výdatné. Oni to asi v tom riedkom vzduchu potrebujú! :)))
 

 

vajicka som neskusala, zrejme to bude kvoli zvyseniu vyzivnej hodnoty polievky ...
 

 

jaaaj, ale s kurata by som kozu nedal dole ani ja a ak by som robil vyvar z celeho zvera, tak ani bujon. Chystam aj bulharsku kuraciu čorbu. Mohla by sa ti pacit.
 
Hodnoť

 

skuste polievku zo zajaca...
 

 

a este som zabudla - polievku na tanieri posypat cerstvou petrzlenovou vnatou a dat mletu stiplavu papriku, naaam
 

 

Stiplava paprika je fajn. Obcas si dam.:)
 
Hodnoť

 

vyvar v kuchte nieeeee... to radsej tak ako to robila Tvoja nagymama pekne pomalicky ;-)

ale mam pre vas tip na halusticky http://www.mimibazar.sk/recept...
 

 

Vies, ja som na kuchtu presiel potom, co som zistil, ze intenzita v chuti hlavne korenovej zeleniny vo vyvare je daleko vyssia. A odvtedy už len s kuchtou.:)
 
Hodnoť

milujem

kuraciu, hovädziu, bažantiu a pod polievku....dokážem ju jesť aj každý deň.

My do nej dávame aj papriku, dodá polievke takú dobrú chuť a samozrejme aj rastlinku ligurček - tzv magi, bez ktorej si neviem vývar predstaviť... my obmieňame prílohy - rezance, mrveničku, pečeňové halušky...

A neviem či poznáte variant tejto polievky aj na sladko - vývar z kostí - varí sa narovnako, akurát príloha je ryža a chutí viac sladšie...
 

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Najčítanejšie


  1. Martin Greguš: Poslanec Blaha vs ETIKA. Viete aké predmety Ľ. Blaha učil na Akadémii policajného zboru? 4 117
  2. David Toth: Nekompetentná Firma OĽaNO 4 104
  3. Martin Ondráš: Africký mor všade kde sa pozrieš a zodpovedný mlčí 2 736
  4. Peter Gregor: Čierno biela sloboda - Zanzibar. 1 430
  5. Martin Greguš: Matovičov status o obyčajných ľuďoch a dôchodcoch. Je to správna "interpretácia" situácie? 1 301
  6. Miroslav Ferkl: Pumpa nie je žiadna žumpa! 856
  7. Tomáš Vodvářka: Židovský humor XXXII 828
  8. Michal Porubän: Senzácia : O poslanca Ľuboša Blahu prejavil záujem Oxford,Harvard a aj Princeton ! 707
  9. Simona Kyselicová: Ako som začala predávat' medovníky v zahraničí || Život v Nórsku 668
  10. Martin Ondráš: Prvý minister novej vlády o ktorého sa zaujíma generálna prokuratúra 510

Rebríčky článkov


  1. Martin Krištoff: Problémy dodávok vakcín korigujú akcie farmafiriem
  2. Olívia Lacenová: Kuriérske spoločnosti sa zviezli na silnejúcich online nákupoch
  3. Stanislav Jurčišin: Kapitalistický úžernícky režim v plnom rozkvete. Quo vadis?
  4. Michal Ičo: Tibor Ičo- Stromy
  5. Stanislav Martinčko: Čo všetko hodinku meral Pellegrinimu krajčírsky majster???
  6. Jozo Peric: Chorváti chcú aj napriek pandémii euro. Chorvátsko ho prijme v roku 2023
  7. Vladimír Bohm: Zrušenie Trampových profilov urýchľuje koniec sociálnych sietí
  8. Dušan Seberíni: Nehádžte perly pod svine. Príhovor ministrovi zdravotníctva
  9. Erik Koncz: Kam ísť, keď sa bude dať 01: Pustý kostol
  10. Peter Biščo: Zlé jazyky hovoria, že ...


Už ste čítali?