Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s Medveďom - Polievky II - Slepačia polievka (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

milujem
kuraciu, hovädziu, bažantiu a pod polievku....dokážem ju jesť aj každý deň. My do nej dávame aj papriku, dodá polievke takú dobrú chuť a samozrejme aj rastlinku ligurček - tzv magi, bez ktorej si neviem vývar predstaviť... my obmieňame prílohy - rezance, mrveničku, pečeňové halušky... A neviem či poznáte variant tejto polievky aj na sladko - vývar z kostí - varí sa narovnako, akurát príloha je ryža a chutí viac sladšie...
lylka
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

 

Joj, dakujem. V recepte som spomenul, ze existuje bylinka s identickou aromou, ako je maggy, pestovala ju aj moja mama na zahradke, ale za nic na svete som si nevedel spomenut na jej meno.:)
 

bylinka sa vola

 

:)
Vdaka, uz sme si spomenuli.:)
 

 

tak super :) dobru chut :))))
 

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 
Hodnoť

 

Zarazilo ma trochu tvrdenie, že do hovädzej len rezance... U nás je najväčším šlágrom práve hov. s pečien.haluškami (br.pečienka, cibuľa, cesnak, soľ, korienie, ml.paprika, vajce, polohr.múka a majoránka), pravda, keď sa mi chce s tým babrať.
 

 

To nie je tvrdenie, to je skor o tradicii, ktora panovala v nasej rodine. Samozrejme, ze to nemalo byt ako nejaky direktivny verdikt. Ostatne moja mama obcas neskor zacala do hovadzej polievky robit aj tzv. celestinske rezance, co su vlastne palacinky na slano, pokrajane na rezance. Velmi nam to uz ako detom chutilo.
 
Hodnoť

Pofrflem si

Mäsový vývar (akýkolvek) má byt círy, nie kalný ako Tvoj. Dosiahnes to tým, ze tú polievku varís (ako Tvoja babka) pomaly. Ten vývar chutí inak. Pokial sa Ti polievka zakalí, pridaj dva strúcky cesnaku a zníz ohen úplne na minimum.
Ja musím mat v polievke aj kaleráb, petrzlenový koren, ruzickový kel a pór.
Tú kozu z kuracieho stehna by som neodstranovala v ziadnom prípade, lebo pod nou je tuk, ktorý sprostredkováva arómu (aromatické látky sú rozpustné v tukoch, nie vo vode).
Prepác, ale tento recept mi pripomenul rozprávku o varenej sekere.
 

moja

kuracia polievka: 1 mensie kura,cibula,kalerab,zeler,por,petrz len,paradajka,paprika,cerstve listy ligurceka,cierne korenie sol.Vsetko dam do tlakoveho hrnca ale zakryjem az ked polievka pomaly vrie a to trva dlhsie lebo ju necham zapnutu na minimum,potom zavriem hrniec a pockam kym ventil vystupi a vypnem a pockam 20minut, ked sa ten hrniec otvori vonia cely dom ,polievka je cira ma taku zlatu farbu a je silna a velmi aromaticka a teraz v zime liek na vsetko...
 

prepac

ale tvoja reakcia mi pripomenula preco vsetkych 'odbornikov' posielam uz od zaciatku existencie nasho blogu kade lahsie... Lebo ste tu medzi nami diletantmi akosi zbytocni.:)
 

Ako len reagovat?

a) diletant(?): Tvoja polievka vyzerá silne jedlá... mnaaaam, sliny mi tecú,...atd.
b) "odborník" by Ti asi pár vecí este vytkol
c) brennesssel: nevnucuje nikomu svoje názory a chute a zároven nemá rada ludí neschopných znásat kritiku ;-)
Facit: porúcam sa. Pekný vecer.
 

 

Keby si sa predsa len este rozhodla precitat si este tento moj prispevok.
Spravne, neznasam kritikov na nasom blogu o vareni a je mi vcelku jedno ci ma za to niekto ma rad, alebo nie.:)
Nas blog chce byt v prvom rade prijemnym utociskom pre amaterskych nadsencov varenia, ktori si navzajom bez vozenia sa jedneho po druhom a zasvätených hodnoteni tych druhych vymienaju svoje skusenosti a napady. Ma byt prijemnym pokecom o vareni a domacnosti bez prilisneho mudrovania. Takze ak budes mat nabuduce vlastne tipy a napady, nech sa ti paci, si u nas srdecne vítaná. Hodnotenia a frflanie si vsak nechaj pre 'demokratickejsie' orientovane blogy, ako je ten nas.:)))
Mimochodom cesnak do vyvaru davam velmi casto. Mierne zmutenie vyvaru pripisujem skor tlakovemu hrncu, kde sa vytvara vyssia teplota a mne osobne vobec nevadi. Ovela viac ocenujem koncentrovanu chut a vonu masa a hlavne zeleniny, ktoru volnym varenim nedosiahmene. Maj sa dobre.:)
 

hm

zbytocne sa urazas. svojim sposobom tiez len povedal svoj nazor na varenie vyvaru.
 

 

Ani na chvilu som sa necitil urazene.
 

 

:)
 
Hodnoť

.

chalani, aj ja milujem vyvariky,,a je pravda za kuraci obsahuje vela zinku a vzdy ma pri nachladnuti postavi na nohy, tak cely vikend srkam vyvar... :) este si zvyknem pridat na pruzky pokrajany por... NO za tie halusky strasne moc dakujem,, ja vzdy pri nich maturujem, a miesam maslo priamo s krupicou , hat blondina ..:)... myslim, ze sa daju pouzit aj k perkeltu ( kura na smotane )..dakujem, ukladam do kucharky od medveov :)
 

 

K perkeltu robim trochu tuhsie halusticky a to 1:1 hruba muka s detskou krupicou + 0,5 dielu hladkej muky.
A take hodne velke halusky 1:1 hruba muka a struhanka s 0,5 dielom hladkej muky.:) A samozrejme vajicko a vodu.:)
 

.

a to je co za odpoved bez fotky ?!!:)),, prosim dalsiu rubriku - halusky,,, :)), dik za radu, evidujem :))
 

 

 

:)), joooj, no dostal si ma, dakujem kraasne,,,
 

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Najčítanejšie


  1. Martin Greguš: Poslanec Blaha vs ETIKA. Viete aké predmety Ľ. Blaha učil na Akadémii policajného zboru? 4 239
  2. David Toth: Nekompetentná Firma OĽaNO 4 159
  3. Martin Ondráš: Africký mor všade kde sa pozrieš a zodpovedný mlčí 2 840
  4. Peter Gregor: Čierno biela sloboda - Zanzibar. 1 707
  5. Martin Greguš: Matovičov status o obyčajných ľuďoch a dôchodcoch. Je to správna "interpretácia" situácie? 1 581
  6. Miroslav Ferkl: Pumpa nie je žiadna žumpa! 905
  7. Michal Porubän: Senzácia : O poslanca Ľuboša Blahu prejavil záujem Oxford,Harvard a aj Princeton ! 878
  8. Tomáš Vodvářka: Židovský humor XXXII 840
  9. Simona Kyselicová: Ako som začala predávat' medovníky v zahraničí || Život v Nórsku 788
  10. Karolína Olšavská: Dve sestry alebo Kam môže dospieť zlo zasiate rodičmi 706

Rebríčky článkov


  1. Martin Krištoff: Problémy dodávok vakcín korigujú akcie farmafiriem
  2. Olívia Lacenová: Kuriérske spoločnosti sa zviezli na silnejúcich online nákupoch
  3. Stanislav Jurčišin: Kapitalistický úžernícky režim v plnom rozkvete. Quo vadis?
  4. Michal Ičo: Tibor Ičo- Stromy
  5. Stanislav Martinčko: Čo všetko hodinku meral Pellegrinimu krajčírsky majster???
  6. Jozo Peric: Chorváti chcú aj napriek pandémii euro. Chorvátsko ho prijme v roku 2023
  7. Vladimír Bohm: Zrušenie Trampových profilov urýchľuje koniec sociálnych sietí
  8. Dušan Seberíni: Nehádžte perly pod svine. Príhovor ministrovi zdravotníctva
  9. Erik Koncz: Kam ísť, keď sa bude dať 01: Pustý kostol
  10. Peter Biščo: Zlé jazyky hovoria, že ...


Už ste čítali?