Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s Medveďom - Polievky III - Kyslé polievky (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

...ja dávam cibulku ako základ zásmažky. Do zemiakovej kyslej dávam aj sušené hríby a na záver aj tróchen kôpru. Kyslé polievky mám veľmi rada hlavne v lete - len nesmú byť teplé, ale len vlažné.
Packa
och, ja rada horuce - a s tou feferonkou je to extra super :)
Martina_M
<< < 1 2 3 4 > >>

 

...čipéš ja moc nemusím, len tak light. Minule sme boli v čínskej reštaurácii a dala som si obligátnu ostrokyslú polievku. Asi zmenili kuchára, lebo bola fest ostrá- kašľala som, z očí mi tiekli slzy, ale ruka stále išla za lyžičkou. Keď som ju dojedla, tak som normálne mala stŕpnuté pery akokeby som bola u zubára a dal mi injekciu:-))
 

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 

 

odporucam, ked budes v indickej, daj si kura vindaloo - povedz im, aby to urobili prave, ako v indii :D
 

 

presne tak..v lete vlažné...už sa teším ))
 

 

vlazne, vlazne, rano to uvarim a kto ide okolo sporaka, naberie si. teplu, vlaznu, "odstatu", zhltne sa v akomkolvek stave.
 
Hodnoť

 

sme sa trafili - dnes mame na obed "fizolnu" ja mam zase v oblube tu velikansku fazulu, u nas sa do toho dava aj par zemiakov. Ako druhe robim zapekane rezance, ale asi budu az na veceru, lebo ta polievka bola nekonecne dobra, dieta uz aj beha po vonku.
S tou zasmazkou to mas zaujimave, to by ma nenapadlo. Moj otec si do kyslej polievky rad pokraja na tanieri cerstve paradajky alebo kysle uhorky, ale "kvasaky" je to spolu zaujimave. Na salatovku neda dopustit :)
Vdaka aj za link na langose, pride vhod :)
 
Hodnoť

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 
Hodnoť

Trafil si Medve

tiež zbožnujem, polievky na kyslo a zemiaková akosi upadla u nás do zabudntia, ďakujem za pripomenutie, u nás sa do polievok na kyslo dávalo aj trochu udených kostí, pre chuť a vôňu. Prajem všetkým dobrú chuť.
 
Hodnoť

 

kysla zemiakova patri medzi moje top. akurat trochu redsia, teda menej zemiakov a pred odstavenim tam este hodit jedno vajicko... najradsej mam prave tie vajickove hrudky ked sa objavia na lyzici :) mnam
 
Hodnoť

ja len tolko ze

mnam
 
Hodnoť

 

Inac, asi jedina dobra vec, co som sa naucila od mojej byvalej svokry... cibula. zasadne ju prazila a pridavala az do uvarenej polievky, ci omacky. skuste, je to uplne ine a skvele.
A pre tych, co zabudli... nasi predkovia klasicku zemiakovu asi tazko robili na olivovom, ci akomkolvek oleji. Nestihli mat totiz vysoky cholesterol, aj ked parkrat rocne uabijali. davali tam teda bravcovu mast.
 
Hodnoť

 

pardon, zabijali... myslim prasa.
 
Hodnoť

kulajda

my robime zemiakovu takto: varim zemiaky, cibulu, bobkac, sol, korenie a hriby (idealne su na to nakyslo zavarane, potom netreba dokyslovat, ale tie tam dam, az sa uvaria zemiaky, inak by sa v tom kyslom sose neuvarili). potom uz len sladka smotana idealne 33% (na vyrovanie kalorii to nezahustim mukou :) ) a je to. ziadny iny tuk a t.j. najlepsia je vychladnuta alebo dokonca ked ju uzieram z chladnicky...no baaaasen .... preto ju aj doma volame ze "básňová polievka = básňovka" ...skratka jedna basen!
vdaka za pripomenutie, po gulasovke je hned na rade.
 

 

Do kulajdy je dobre este na zaver pridat rozslahane vajicko.
 
Hodnoť

Moja zemiaková

kyslá polievka je veľmi jednoduchá. dám variť na kocky nakrájané zemiaky do vody, osolím, okorenim a obobkovím. Pred dovarením zemiakov dám za hrsť domácej rajbaničky (strúhanka z polohrubej múky, vajca a štipky soli nastrúhaná na veľkom strúhadle). Mám ju vždy nachystanú a usušenú v zavarovacom pohári. A do uvareného pridám mliekovú zátrepku a chvíľu povarím. Podľa chuti pridám ocot (nemusí byť). Naozaj je beztuková a vynikajúca. Niekedy do nej rozpustím ešte kocku bryndze aj taká je vynikajúca.
No a kyslá fazuľová sa u nás varila so zemiakmi. Mávali sme ju v piatok a babka nám k nej robila palacinky alebo buchty na rôzny spôsob na dojedenie. Krásna spomienka na mladosť.
 
Hodnoť

 

ja dávam cesnak len do sosovicovej...do fazule a zemiakovej som este neskusala ale urcite najblizsie oprobujem )) smotanu som zvykla rozmiesat v mlieku..super napad, dat ho do zasmazky
 
Hodnoť

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 

 

Jasne, ze sa rozvari, ak je smotana s niecim rozmiesana. trochu ma prekvapil ten rozmarin, ale ostatne preco nie? A samozrejme ani po pridani octu niec nezhrudkovatie...
 

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 

 

Super.
 

<< < 1 2 3 4 > >>

Najčítanejšie


  1. Maroš Chmúrny: Vydierač a nové sako pre Pellegriniho 7 617
  2. Karol Labaš: S čím sa Richard Raši verejne nechváli 5 705
  3. Martin Ondráš: Druhé smutné prvenstvo. Minister sa ľudom vyhráža súdom. 2 867
  4. Elena Antalová: Marečku, už mi pero nepodáte... 2 823
  5. Simona Kyselicová: Ako som začala predávat' medovníky v zahraničí || Život v Nórsku 2 786
  6. Michal Porubän: Senzácia : O poslanca Ľuboša Blahu prejavil záujem Oxford,Harvard a aj Princeton ! 1 570
  7. Jozef Drahovský: Spoločnosť Orange zrušila lokalizačnú službu pre verejnosť 1 554
  8. Miroslav Lukáč: Fico riadil SMER ako hadiu farmu. Iba nerozoznal hada od hadice. Jedovatých od škrtičov. 1 496
  9. Karolína Olšavská: Dve sestry alebo Kam môže dospieť zlo zasiate rodičmi 1 389
  10. Adrián Vološin: Lockdown funguje, plošný nezmysel bol zbytočný. 1 153

Rebríčky článkov


  1. Jozef Legény: Umierať a dať sa šklbať v Revúcej
  2. Jaroslav Polaček: Napriek korone predkladáme ambiciózny a transparentný rozpočet
  3. Peter Biščo: Fico mení vozový park...
  4. Emma Chládecká: Evanjelium v skratke
  5. Marta Medzihradská: Banskobystrický kultúrny bod zlomu
  6. Andrej Hossa: Ako ušetriť pri výbere podlahy?
  7. Martin Konečný: Zlozvyky, zvyky a rutina (I.)
  8. Ivan Čarnogurský: STARÉ SLOVENSKO A NOVÝ PREZIDENT USA
  9. Andrej Hossa: Ako vylepšiť interiér vášho automobilu?
  10. Miriam Studeničová: Znepokojujúce výskumy Benjamina Lieberta


Už ste čítali?