Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Fazuľkovo syrové smažienky (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

super, milujem jedla, kde doba vareniaa upratovania po vareni je 10x dlhsia ako doba jedenia ...
a ... ked nevies po slovensky, tak radsej nepis, ty "vysmažana" hlava ...
 

Ale nevrav ty

mudrc
http://slovnik.juls.savba.sk/?...
A že máš dve ruky ľavé je tiež tvoj problém :-)
 

 

Pakuj odtialto, neschopak! :)
 

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 

 

Čím? som porušil? Nepoužil som žiadny vulgarizmus, a napísal som len pravdu!
 

 

Tvoj prispevok som necital. Bol zmazany skor, nez som mal tu....ehm cest... Jedno mi vsak pocas dlhych rokov, co tu varime, piseme a diskutujeme nik nevyvratil. Prepac, len hlupak sa ohana pravdou vzdy vtedy, ked napise nejaku chrapuncinu...
 

Mám celkom slušnú pamäť.

Takže doslovná citácia:
Varenie je zábava pre chlapov. Šikovných, rozhľadených, s fantáziou a s dostatočnými vedomosťami. Pre blbých, lenivých a mantavých je chlieb s maslom.
Tak si choď natrieť. A neporež sa!
TOTO! mi zmazali! (Reakcia na tvora menom "cidlo")
Ešte to sem hodím 3x, potom zmažem ja ich.
Nebude mi ľúto zahodiť 55 dopredu napísaných blogov. Ešte sa môžme stretnúť, a pokecať, aj keď som si nie istý, či áno,lebo som počítačový analfabet aj s 9 rokmi vysokej.
Medveď je špica. Občas má úplne geniálne nápady. Ja strašne rád varím, a hlavne experimentujem. DIP= neutrál jogurt+ mäkký tvaroh+ cesnak. Nutné!!!!
Pridať: olivy, alebo kapary, alebo bazalku, alebo kôpor. Pôvodne to malo ísť na jarnú cibuľku s reďkovkami. Ale skúsil som to aj na rajčiny -bez zrniek - aj s paprikou na kocôčky. Aj na žltý melón, a chutilo mi strašne. Ešte by to chcelo ne vrch tenučké slížiky pršuta, ale neni za čo.
 

 

Tak mi to prepac. Chodi sem cim dalej, tym trollov, ktori nam zabijaju nasu dobru snahu a snazia sa zlikvidovat nase usilie. Takze obcas zareagujem prudsie. To bol samozrejme omyl... Mimochodom medvede co tu varia su dvaja. :) Vsetko dobre...
 

Medvede sú dvaja?

Nejako nechápem, aj keď tuším , že ten na fotke je 4%. Ako človek solídne vzdelaný v biológii viem,že je to normálne, že to príroda tak chce. Len zatiaľ nevieme prečo.
Môj najlepší vynález je "Bravčové srdce ako sviečková s kolienkami"
Cibuľa, len do sklovita, koreňová zelenina na drobno. Mám to rád sladšie, tak dávam 2/3 mrkvy a 1/3petržlen +zeler. Zeleru len 1/3 5x čierne korenie celé, 4x nové celé 3x bobkový list, 2x plátok citrónu aj s kôrou, ale zrnká preč! 1x klinček!
Mäso na rezance, tenké, široké tak 1 cm Opražiť osobitne, až začne žltnúť. Prihodiť k zelenine, a dusiť. Mladé stačí hodinu, ak je staré aj vyše dve. Ale čím dlhšie sa to dusí, tým lepšie to bude.Skúšal som aj v Kuchte, nieje to ono. Fajnové s knedľ ou, ale najlepšie s kolienkami. Skúste, je to pracné, srdcia treba rozobrať, vykrojiť chlopne, aortu, a riadne vyumývať zrazenú krv. Ale mäso nemá vlákno, takže ho môžete krájať hocijako, vždy to bude ŇAM!!!
A ešte lievance z kysnutého cesta, a piškót s ovocím a lístkové cesto - batôžky- s pudingovou plnkou, a rezancové cesto s akou koľvek plnkou A mäsové rolády v pečiacom papieri alebo v alobale. Tam sa dá vyblázniť - mandarínková plnka v hovädzom alebo syrová - bryndzová v morčacom!
Strašne rád jem, aj keď na to nevyzerám. Volám sa Spišiak Ján, a píšem z nudy blogy o všeličom. Občas sa mi zadarí aj karma 10. O varení nepíšem.Konkurencia je prisilná.
 

 

Ano sme dvaja, jeden tam druhy som ja tu. :)
 

Otázka,

môže sa cícerová múka nahradiť špaldovou? Syn totiž nemôže cícer ani sóju. Inak to vyskúšam, vaše recepty sú chutné.
 

 

Samozrejme ze moze. Bez problemu...:)
 
Hodnoť

 

Lusky sú super, ja som sa nechala inšpirovať viacerými vašimi receptami a zapiekla som ich s mletým mäsom, paradajkami a balkánom.. Prvú porciu jedol priateľ z taniera a ďalšie dve rovno zo zapekacej misy takže ďakujem za pravidelnú inšpiráciu :D
 
Hodnoť

Ahojte:)

Uvariť celé lusky a až potom pokrájať, to beriem ako dobrú radu, lebo ja to robím naopak, ako veľa iných vecí:)
Recept mi prišiel vééľmi vhod, lebo som práve dočistila fazuľku. Musím pozrieť vaše recepty z tekvice a cukiny, lebo ich mám ako šesťhlavý drak hláv:) Pozdravujem aj D.
 


Najčítanejšie


  1. Stanislav Martinčko: Páni, máme vás i toho dosť! 515
  2. Pavel Weiss: Zmena volebného systému môže posilniť regióny 95
  3. Andrej Vágner: Rybársky zväz už rok šikanuje dôchodcu - štát sa už rok nečinne prizerá 85
  4. Juraj Foltín: Neviem si pomôcť, musím napísať tieto 2 veci ešte pred sobotou. 84
  5. Katarina Antenozio: Život s koronavírusom 81
  6. Martin Borguľa: Zásobáreň pitnej vody v ohrození, my riešime vášne v parlamente 76
  7. Mišo Šesták: Maďar naštval Rusa, Slovák na to doplatil 70
  8. Štefan Holý: Sulík - nová verzia Jána Ľuptáka? 61
  9. DagmaRA Sarita Poliaková: Si ako tvoja mama, si ako tvoj otec 50
  10. Anton Kovalčík: Sedeli dvaja kamaráti v krčme, 48

Rebríčky článkov


  1. Martin Krištoff: Obavy z pandémie tlačia ceny ropy čoraz nižšie
  2. Ľubomír Šuška: Osvietenstvo I.
  3. Judita Vargová: Nefotím sa pri Kuciakovom dome
  4. Miroslav Židek: Úryvok z pripravovanej knihy "Symbol života":
  5. Dušan Seberíni: Lingvistické okienko - holokaust
  6. Jozef Legény: Budeme voliť v ďalších voľbách manifestačne?
  7. Matej Galo: Môj najlepší kandidát v parlamentných voľbách
  8. Marian Letko: Medailónik fašistu
  9. Maroš Matej: Hádate sa kvôli volbám? Ale no tak...
  10. Miška Emericiová: Zmätená myseľ


Už ste čítali?