Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Zapekané rezne (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

 

Dobrá inšpirácia ;))
 
Hodnoť

Super,

prečo ste zvolili mäsko z kuracích stehienok a nie napr. prsia? Priznám sa, stehienka mám radšej. Tak toto určite vyskúšam. Mňam.
Ja na rovnaký spôsob robím rezne z hovädziny a to v kuchte a k tomu ryžu so zeleninou (kukurica, mrkva, hrášok, alebo len jedno z toho, podľa toho, kto čo má rád).
 

 

To preto, lebo maju bohatsiu chut, ako prsia...
 

 

aj ked kazdemu podla jeho chuti ... tak mne najviac chutia kuracie rezne zo stiehienok .. podla mna su viac stavnatejsie. ale mam znamych, ktoru uprednostnu prsicka)))... a ked mam dakedy slinu, tak nedam dopustit na pretucnene bravcove rezne ... take tie "komunisticke" )))
 
Hodnoť

 

Trosku OT, ale dnes som si presla vsetky vase recepty s fazulovymi luskami (mam ich asi kilo v mrazaku a omacku mi doma nejedia) a som inspirovana, takze dakujem! Asi nakoniec vyhra salat s grilovanymi kuracimi stehnami. :)
 
Hodnoť

a

po čase zas aj porádna flákota masa !

K+
 
Hodnoť

 

Chlapi, dnes ste sa nevyznamenali! Povrch rezňov vykazuje poriadne veľké stopy po tuku, mohli ste použiť kuchynské utierky. Čakal som, že to ešte zalejete smotanou zmiešanou s vajíčkami a syrom. Našťastie vám niekto zadržal ruku, ale načo je tam majonéza? Môžete mi prosím dať vysvetlenie?
 

veď sú to poriadni chlapi -:)))

a tí na nejaký tuk navyše nepozerajú. ani ja nie.
 
Hodnoť

musím vyskúšať

aj keď mám (mentálne) problémy vyrovnať sa s tepelne spracovanou majonézou. tento recept by mohol uvolniť môj blok -:)))
mňa totiž ešte po 40 rokoch straší spomienka na vietnamcov, zohrievajúcich si ruské vajce zo studenej večere v internáte. aj keď uznám, že hellmans ponúka recepty na zapekané mäso s majonézou
 
Hodnoť

Tá gramatika

ma úplne odradila od ďalšieho čítania.
 

 

tak si zober slovnik slovenskeho pravopisu a navar si podla neho mudrlant.
 

 

Mna ta tekvica.
 
Hodnoť

 

tak ono pokial to clovek nepotrebuje vyzmykat ako jediny zivotny spolocensky hajlajt v ziari reflektorov s psychedelicky zostrihanym video-zaznamom pre tyranie navstev a buducich generacii, netreba hned fadne anarchisticke utajenie v polosere matriky s minimom svedkov ;)

da sa to cele totiz ponat aj ako skuska odvahy - ako po uprsanom lete pod holym nebom zmestit a nakrmit 120 hosti aj so sestclennou kapelou na malej mestskej zahrade v husto zastavanej svrti a pretancovat do rana na pozemku do kopca. potom je uz len vecou vyzvy, ako nemyknut ani brvou pri padajucej polici s (pozicanym) hotelovym karlovarskym servisom na (pozicanu) profesionalnu espresso-masinu pol hodinu pred obradom po pol noci stravenej krajanim celeho stehna prosciutta cruda a spojazdnovanim plynovych ohrievacov. finalne je uz len cvicenim pre zaciatocnikov nechat sa (ako irecity pohan) doviest mlkvym a zamracenym knazom (predtym cinnym v leopoldovskej vaznici) k barokovemu oltaru za rameno ( nasledna modrina) v nedositych svadobnych satoch s cerstvo naondulovanymi loknami po jazde 80rocnym kabrioletom bez predchadzajucej skusky pojazdnosti - zabava musi byt zabava - (po zdanlivom rozchode hosti pri rannych zore sme ich mali do dalsieho vecera znovu zo dvadsat spat - dorazjucich tortu, madarsky bikaver a ine prebytky... dodnes mi obcas podaktory sused po pozdrave clivo zaspomina na starosvetske melodie nestarosvetskej intenzity, ktorym boli nutene vystaveni ;)
 

 

potomok mi vrazil do klavesnice, pardon. toto bolo pripravene na presun k babicke ;) ale teda aspon pozdravujem ;)
 

a ja, že

deja vu:-)
 

haha

tak ja tam mám pozdrav od babičky, že som talent, ale teda Vy ste super talent...príbeh pobavil:-) Len mám otázku...čo boli "starosvetské melódie" F.K.Veselý?:-)
 
Hodnoť

Toto "zapekanie"...

...tak to už vari hraničí s obsesiou...
Prosím vás, ako k tomu prídu tie gazdinky, ktoré nemajú trúbu - teda nechcem tým povedať, že ich trúba išla na celý víkend do garáže, aby nemusela vysávať a prášiť kovrály... Jednoducho - nemajú zapekacie zariadenie, ani len tú prastarú remosku...
•••
Neurazte sa, ale toto je už príliš prekombinovaný recept. Nič proti zelenine, nič proti kuracine..., ale toto všetko dokopy a pokrstené vrstvou majonézy??? Pre ľudí s trasľavým žlčníkom, v ktorom mu kamene hrajú poker, to určite bude "mňamka, ktorú musím vyskúšať" :-)))
•••
Zapekané rezne - tak to sú hlavne poriadne kusy špičkovej teľaciny v dvojibale, zapečené v domácej hustej smotane so strúhaným syrom - odporúčam parmezán. To sa potom je samé od seba, aj nastudeno, s čiernym chlebom.
Do nejakej vodnatej antibiotikkuraciny na tento "korporátny bulharský spôsob" by moji chieni akurát tak vrčali ako do minerálneho vajcového prameňa - nenapijú sa, ani neoliznú.
Ďalej - nech to "naklepávam" päsťou ja, tak to je "iné maso", lebo aj tí, ktorí aktuálne tri dni takmer v kuse robia s profimotorovou pílou a s krovinorezom, aj tí radi varia. Taký dvojmetrový chlap keby sa pustil päsťou naklepávať mäso, tak na neho susedia volajú sociálnu - že tlčie decká aj ženu aj milenku v jednej rane...
•••
Prosím vás, čo je to ten "rímsky kmín"? Alebo napíšte správne - rímský kmín, alebo poriadne po slovensky rasca.
•••
Ozaj - a kde je maggická vitanasójovka? Čo, vari nebola vo večierke akcia :-))) ?
•• 2/3
 

 

niektore recepty medevdov su velmi vydarene, ale toto je znovu taky mishmash. naco zapekat nieco co je uz vyprazane? tiez mi to pripada pritiahnute za vlasy, radsej nieco jednoduchsie. majoneza cert to ber (aj tam je light verzia), ale toto je ako upiect vsetky zvysky co nam doma zostali.
 

to je problém prekladu ľudí,čo nepoznajú

nie jazyk, z ktorého prekladajú, ale jazyk ,do ktorého prekladajú, teda slovenčinu.
caraway vs. cumin
to prvé je poctivá rasca, to druhé je jeho príbuzný rascovec rímsky.
 

1 2 >

Najčítanejšie


  1. Michael Achberger: Toto pred spaním nejedzte... 24 300
  2. Vladimír Seman: Slovenský test na koronavírus existuje 14 823
  3. Július Kovács: Fico patrí do basy. Pán premiér Matovič a vláda zasiahnite. 9 316
  4. Lucia Audyova: Prečo Nemci nenosia rúšky a stále neumierajú na koronavírus ? 7 929
  5. Helmut Posch: Takto som si ruské mesto nepredstavoval (Transibírska magistrála 2/4) 5 228
  6. INESS : Noemova koronavírová archa 4 649
  7. Marian Baran: Mama a syn 3 367
  8. Juraj Štubniak: Sledujú nás? 3 265
  9. Maroš Chmúrny: Zlosyn, kapitán a zástup špekulantov 2 763
  10. Anežka Gernešiová: Prečo pretáčame čas? 2 253

Rebríčky článkov


  1. Marcel Burkert: Najnepríjemnejšia pravda pre obhajcov islamu
  2. Lukáš Baloga: Spojené štáty schválili rekordné stimuly. Dokedy však dokážu zakrývať realitu?
  3. Roman Hutira: Dánsky denník #3: Štúdium v Dánsku
  4. Petra Zikmundová: Naša minulosť, budúcnosť a vzťahy
  5. Pavol Dančanin: Stiahnite si e-knihu zadarmo
  6. Vladimír Bohm: Finančná pomoc ľuďom od štátu? Áno, ale spolu so vzdelávaním.
  7. Viliam Majda: Pokračovanie - Teda aká má byť výška príspevku na rozdiel?
  8. Juraj Štubniak: Sledujú nás?
  9. Ladislav Rohoska: ĆUJTE, ČUJTE, rozpoviem vám príbeh o Krajine, nekrajine.
  10. Miroslav Sabol: Ekonomia vs. Pandemia, HOAXY vs. Pravda


Už ste čítali?