Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Kačacie prsia s gaštanovou omáčkou (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 > >>

Hodnoť

fantastické

nikdy som nevedel ako sa to rob (považoval som to za zložitejšie)í, a teraz už viem (a už to za tak zložité nepovažujem), díky chlapi!:-)
 

 

az nato, ze nas kucharsky par kacku pecie s kozou, co je ta najtucenjsia cast. ja nehovorim, ze raz zacas, ale potom tu je diabetes, krvny tlak, nadvaha atd.
 

áno

je to tá najlepšia časť!:-) ako píšete "raz za čas" - nepredpokladám, že Medvedi to to takto robia a jedia 3 krát týždenne.
 

 

ibolyka! Piecť kačku bez kože je proti prírode! Veď by to chutilo ako polystyrén! :((
 

 

Suhlasim s tebou ako este asi nikdy! :))
 

 

marlienka: :))) !
 

 

Ved ta to nikto nenuti robit a jest...kludne si daj nejake zelene listy z Tesca s nejakym light sajrajtom jogurtom nazyvanym a tes sa z toho ako sa "zdravo" stravujes
 

Ibolyka

ty mi naramne pripominas jednu znamu ktora piekla kura bez koze lebo je nezdrava a mastna a potom ho srotovala s majonezou.
Kacacia a husacia mast su zdrave tuky, a okrem toho, ako bolo povedane, kacicu nikto nerobi kazdy tyzden.
 

ze vraj diabetes z upecenej kacacej koze

dik, dobre som sa pobavil... :-}

http://www.businessinsider.com...
 

 

aj ja som sa pobavila. diabetes je dosledok nadvahy a ten je dosledok aj takychto dobre mastnych kacacich pokrmov.
 

stacilo by precitat link

co som prilozil, a /zmatocna/ reakcia by bola uplne zbytocna...
 

 

ako decko som najviac lubil prave tu specenu kozu s tukom .. ked otec narezal bocik na kocky .. tak tie specene kocky som papal ako cipsy!

dikes chalosi ... uz viem,co budem robit cez vikend!)))
 
Hodnoť

recept

je zaujímavý... hodný na vyskúšanie...
len nie je mi celkom jasné... či ste pridali olúpané... surové, alebo upečené gaštany...
píšeš, že s gaštanmi to varíš 5 minút... na surové sa mi to zdá krátko... či...?

vďaka za nový postup pečenia gaštanov... tam je tá doba omnoho dlhšia... žeby len pre šupy...?
 

 

pridali sme tie osupane na obrazku by to malo byt vidiet
 

"na obrázku

by to malo byť vidieť"... žiaľ, nevidieť...
ja som sa nepýtala či sú tie gaštany ošúpané... to vidím...

pýtala som sa... či ste do omáčky pridali surové... pečené... prípadne varené gaštany ...
 

 

:-)) tak ked olupane asi uz boli nejak ovarene sa asi mysli
 

 

Aha. No surove gastany sa nedaju osupat takze tie upecene zo zaciatku. Ale mohli by byt aj uvarene.
 

 

hm upecene zo zaciatku receptu. Ak dokazes osupat surove gastany daj mi vediet postup. Lebo by to vyriesilo jeden moj problem.
 
Hodnoť

 

Takto podobne som videla robit aj orechovu omacku - orechy sa uvarili v celku a potom rozmixovali v omackovom zaklade (nie s bobkovym listom, ale s ciernym korenimˇ).
Vyzera k sezrani....
 
Hodnoť

 

kedysi som si ako neplnolety v jednej byvalej francuzskej kolonii vyplnal cas listovanim v larousse gastronomique. bolo priserne teplo a vlhko, este i stranky sa lepili a ja som bol navyse hladny.

dodnes si pamatam obrazok prepychovo vyzerajucich, do pyramidy poskladanych farebnych kuskov rouenskych kacic v pomarancovom chaud-froid zele s nazvom "aiguillettes de caneton de rouen glacees" ktore som nazivo jakziv v takom usporiadani nevidel, ale odvtedy je pre mna kacacie maso synonymom debaucherie luxusu, nieco co sa podava vo versaille na dodinovskom porcelane zo sevres a so sevillskymi pomarancami, kym chudoba holymi rukami puci do seba splesnivene kolace ;)

takze (magret de) canard som sa zatial neodvazil spravit si sam na nijaky sposob a ticho obdivujem ludi co sa na ne odvazili. viem len, ze sa pre lepsiu konzistenciu masa odporuca prsia marinovat cez noc v roztoku 3.5% cukru a 5% soli (zdroj modernist cousine) a rozpalovat ich na ohni kontinualne, pomaly a bez oleja, kedy sa ich tuk pozvolna rozpusta a oni sa tak smazia na nom. no a dosiahnutie karamelizacie na povrchu ale tak aby pod kozou zostalo primerane tuku mi pride ako cela veda takisto ako vyber vina. ovocne? cierne ribezle polosuche? samorody tokaj?

mne sa ku klasickej kacke hodi nieco kyslo-sladke, ovocne, vyrazne, gastany aj ked sezonne mi pridu trochu mdle na chut i ked sa do nich vyzmyka pomaranc. teoreticky si viem predstavit ze by som prsia natrel silnym medom (tymianovy, matovy, gastanovy) a robil spolu s neprezrelym mangom ktore je aj kysle, aj sladke. mozno trochu flambe na pomarancovom konaku, keffir lime/lemongrass a par jalapenos. na vrch snad jadierka z granatoveho jablka.

zeler je skvela volba prilohy, mozno na odlahcenie zelerovy salat s nezrelym postruhanym mangom, nech to aj hra farbami, i ked "aiguillettes de caneton de rouen glacees" z toho nikdy nespravim. ale este nieco zelene chutovo i vizualne mi chyba.

snad sa niekto tiez rozozmysla nahlas...;)
 

1 2 3 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Tomáš Blahuta: A KTO je tou TREŤOU osobou a prečo bola kamera na biliardovom stole? (Video o Kiskovi) 4 872
  2. Michal Porubän: "Ďakujeme" pán Blaha...ste výnimočný a úžasný..spolu rastieme!..ALE... 3 992
  3. Maroš Chmúrny: Pellegrini konečne bez masky 2 591
  4. Rastislav Čurma: Kto je Vadala v Kráľovskom Chlmci 1 492
  5. Miroslav Pollák: Peter Pellegrini - pozlátkový demokrat 1 273
  6. Jaroslav Polaček: Pivo, víno, trochu tvrdého, chlebíčky... Takto útočia zúfalci 1 238
  7. Tomáš Mihalík: Aké veľké číslo je 52! (faktoriál) ? 1 224
  8. Ondrej Prostredník: Pán Kuffa, prezidentka nie je vedúca pošty 1 139
  9. Tomáš Mihalík: Ľuboš Blaha prichytený pri manipulácii verejnej mienky 1 102
  10. Jana Žilková: Skutočný život v Mongolsku 1 096

Rebríčky článkov


  1. Peter Fiabáne: Snažme sa nezablúdiť.
  2. Martin Zibrin: 5 indikátorov, ktoré ukazujú nesprávne nastavené KPI, (KPI II. časť)
  3. Juraj Gašpárek: Ultraliberálny bordel aneb Otvorme konečne oči
  4. Gabo Németh: Samota ostrova
  5. Roman Hutira: Nepýtaj sa, čo urobí pre teba tvoja krajina, ale čo môžeš urobiť pre seba ty.
  6. Mirka Polohová: O slepom mužovi a jeho manželke a o tom, že do mozgu sa cez bubienok dostanete "co by dup"
  7. Július Kovács: Grécka cesta Slovenska
  8. Jozef Rybár: Milí NEVOLIČI. 28. časť
  9. Vladimír Krátky: Ficobook - SMER SD
  10. Peter Slivovic: Zlý sused I.

  1. Kočner píše Haščákovi: Ty sa mňa ľakať nemusíš
  2. Päť vecí, ktoré vyplývajú z videa Šuligu a Reichela o Kiskovi
  3. Prieskum preferencií: OĽaNO opäť narástlo, je tesne za Smerom
  4. Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore a v hodnotení disciplíny predstihla Shiffrinovú
  5. Koronavírus u pacienta v Nitre nepotvrdili
  6. Pellegriniho neskutočný život (píše Beata Balogová)
  7. Haščák riešil s Kočnerom Technopol ešte skôr ako médiá
  8. Vlhová skončila v prvom kole slalomu až štvrtá, na líderku stráca takmer sekundu
  9. Prieskum preferencií: SNS by do parlamentu neprešla, OĽaNO je najsilnejšou opozičnou stranou
  10. Kollár: Trinásty dôchodok? Smer má strach, že pôjdu do basy

  1. Lučanský kryje dvojicu Kaliňák+Počiatek
  2. Video od anonyma poukazuje, že Fico a jeho mafia, má najväčší strach z Kisku
  3. Kryje Pellegrini SMER-áckych sociálnych netvorov ?
  4. Týždeň v kocke Daga Daniša: Blíži sa koniec. Smeru hrozí Waterloo
  5. Ficobook - SMER SD
  6. Matovič Slovensku ponúka priam obžerstvo populizmom, hovorí Palko
  7. Polidata.sk - Politické otvorené dáta
  8. Peter Nôta: Keby média lepšie analyzovali “zmiznutie” novinára Rýpala, tak by tragické konce Kuciaka
  9. Richard Sulík: Igorova jedenástka
  10. Ivan zomrel po operácii ucha. Stav zhoršila nemocničná baktéria

Už ste čítali?