Tie základné ingrediencie, ktoré by sme mali mať, keď chceme spraviť dobrú čínu sú sójová omáčka, ustricová omáčka, zmes korenia na čínu, sušené čínske huby a chilli. K tomu tak pol kilogramu mäsa. My sme použili morčacie stehno a samozrejme zeleninu. Vyberte aspoň päť druhov zeleniny. Vždy požite pór, mrvu a mladý kaleráb. My sme pridali ešte papriku, malú kukuričku a mladý hrášok. K naservírovaniu budeme ešte potrebovať kúsok čínskej kapusty.

Mäso nakrájame na kúsky a naložíme ho do sójovej omáčky, ustricovej omáčky, čínskeho korenia a chilli. Odložíme do chladničky, kým nakrájame zeleninu.
Papriku a pór nakrájame na tenké prúžky a mrkvu a kaleráb na chipsovité tvary. Čínsku kapustu nakrájame na tenké rezančeky, veľmi jemne nasolíme a pridáme trochu chilli pasty.
Čínske huby namočíme do teplej vody.
Tak a teraz to už ide jedna dve.

Najprv dáme na panvicu mäso a popražíme ho asi 5 minút, aby sa zatiahlo z každej strany.

Odložíme ho na teplé miesto.

Na panvicu dáme trochu oleja a asi päť minút na ňom popražíme namočené huby.

Pridáme všetku zeleninu okrem čínskej kapusty a hrášku.

Podusíme asi päť minút a pridáme hrášok. Podusíme ďalších päť minút a pridáme mäso.

Prilejeme trochu vody, sójovej aj ustricovej omáčky, prisypeme koreniacu zmes a až teraz jedlo aj jemne posolíme a ešte ra ho päť minút podusíme. No a je to hotové, môžeme servírovať.

Na misu rozložíme nakrájanú ochutenú čínsku kapustu...

a na ňu rozložímä mäso so zeleninou. Podávame samozrejme s ryžou

Dobrú chuť.
