Čo budmeme potrebovať
1,5 dcl nízkotučného mlieka
1 prášková šľahačka - pre diabetikov bez cukru a pridáme náhradné sladidlo
1/2 litra ovocného jogurtu podľa chuti nízkotučného a bez pridania cukru - pre diabetikov môže byť aj biely jogurt do ktorého vmiešame citrónovú šťavu a umelé sladidlo.
1 balíček želatíny na 1/2 litra tekutiny.

Ako budeme postupovať
- Najprv v nejakej miske vyšľaháme mlieko a práškovú šľahačku do tuha.
- Do šľahačky primiešame jogurt podľa vlastného výberu alebo podľa druhu diety.
- V 1,5 dcl vody pripravíme želatínu. Postupujeme vždy presne podľa návodu na obale, nakoľko každá želatína sa pripravuje trochu inak. Neoplatí sa experimentovať verte , že v tomto prípade presne viem o čom hovorím.
- Pripravenú želatínu vylejeme do jogutrovo šľahačkovej hmoty a poriadne premiešame. Prelejeme do vhodnej nádoby a necháme v chladničke úplne stuhnúť. Jogurtový kopček je stuhnutý, keď na povrchu odráža svetlo a je lesklý.
- Po stuhnutí kopček vyklopíme na podnos a môžeme papať. Ak sa nepodarí vyklopiť, lyžicou ho preložíme do menších mysiek.
Kopček je naozaj veľmi dietetický a dá sa upraviť pre rôzne formy diet. Dokonca na podpornú pre pribratie keď môžete použiť poriadne tučný jogurt, pridať cukor a poliať ovocným syrupom.
Ale hlavne v dńoch ako je dnes, keď teplomer sa smeje nad tridsiatkou je tento múčnik úžasne osviežujúci a chutný.

Dobrú chuť. Želá medveď.