Varíme s medveďom - Plnené tortily podľa Gabiny

Tento recept je inšpirovaný jedlom, ktoré pripravila naša kamarátka Gabina. Už asi tri týždne som mal chuť na nejaké správne mexické jedlo, kúpil som si aj Tortily, ale stále som si nevedel predstaviť čo s nimi. Nakoniec som našiel Gabinin recept a pochopil som, že skrátka nič lepšie nevymyslím. Takže som sa nechal inšpirovať a tu je výsledok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Tortily môžeme naplniť najrôznejšími plnkami a vôbec sa pri tom nemusíme orientovať na mexické chute. Skúste sa napríklad pozrieť sem, sem, sem a sem. Lenže ja som na to Mexiko chuť mal a tak som si okrem balíčka Tortíl pripravil ešte aj:

Pol kilogramu morčacích pŕs, cibuľu, tvrdý syr čedar, Konzervu červenej fazule v pikantnej omáčke, konzervu mexickej zeleniny, olej a soľ.

Obrázok blogu

Cibuľu nakrájame na polmesiačiky. Do panvice dáme rozohriať olej a cibuľu na ňom opražíme.

Obrázok blogu

Keď je cibuľa mierne skaramelizovaná pridáme nakrájané morčacie mäso.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Premiešame a krátko popražíme. Teraz je čas jedlo jemne osoliť.

Obrázok blogu

Pridáme obe konzervy, premiešame a varíme odkryté, pretože sa potrebujeme zbaviť všetkej tekutiny v jedle.

Obrázok blogu

Test na tekutinu je jednoduchý. Varechou urobíme v zmesi brázdu a keď panvica zostane suchá a čistá, je hotovo. Ak na prázdne miesto na panvici vyteká tekutina, pokračujeme vo varení. Desať minút by malo stačiť. Takto to teda vyzerá, keď je plnka do Tortíl hotová. Odložíme ju bokom a ideme pripraviť Tortily.

Obrázok blogu

Každú Tortilu zohrejeme na suchej panvici aby trochu zmäkla a ľahšie sa s ňou manipulovalo. Stačí desať sekúnd s každej strany.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Potom ju rozrežeme na polovicu...

Obrázok blogu

skrútime a takto s ňou vyplníme plech na mafiny.

Obrázok blogu

Na spodok každého kornútku dáme trochu strúhaného syra.

Obrázok blogu

Pridáme plnku.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi pätnásť minút. Po upečení vytiahneme z rúry a na horúce Tortily nasypeme zbytok strúhaného čedaru. Nezapekáme ho, len ho necháme rozpustiť. A je to hotové.

Obrázok blogu

Na vrch ešte malú lyžicu cesnakového jogurtu s bylinkami. Vrch tortilových košíčkov je chrumkavý ako Nachos, zbytok je mäkký ako wrap a plnka je plná zemitej a pikantnej mexickej chute.

Obrázok blogu

Dbrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

INEKO

INEKO

117 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

89 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu