Tortily môžeme naplniť najrôznejšími plnkami a vôbec sa pri tom nemusíme orientovať na mexické chute. Skúste sa napríklad pozrieť sem, sem, sem a sem. Lenže ja som na to Mexiko chuť mal a tak som si okrem balíčka Tortíl pripravil ešte aj:
Pol kilogramu morčacích pŕs, cibuľu, tvrdý syr čedar, Konzervu červenej fazule v pikantnej omáčke, konzervu mexickej zeleniny, olej a soľ.

Cibuľu nakrájame na polmesiačiky. Do panvice dáme rozohriať olej a cibuľu na ňom opražíme.

Keď je cibuľa mierne skaramelizovaná pridáme nakrájané morčacie mäso.

Premiešame a krátko popražíme. Teraz je čas jedlo jemne osoliť.

Pridáme obe konzervy, premiešame a varíme odkryté, pretože sa potrebujeme zbaviť všetkej tekutiny v jedle.

Test na tekutinu je jednoduchý. Varechou urobíme v zmesi brázdu a keď panvica zostane suchá a čistá, je hotovo. Ak na prázdne miesto na panvici vyteká tekutina, pokračujeme vo varení. Desať minút by malo stačiť. Takto to teda vyzerá, keď je plnka do Tortíl hotová. Odložíme ju bokom a ideme pripraviť Tortily.

Každú Tortilu zohrejeme na suchej panvici aby trochu zmäkla a ľahšie sa s ňou manipulovalo. Stačí desať sekúnd s každej strany.

Potom ju rozrežeme na polovicu...

skrútime a takto s ňou vyplníme plech na mafiny.

Na spodok každého kornútku dáme trochu strúhaného syra.

Pridáme plnku.

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi pätnásť minút. Po upečení vytiahneme z rúry a na horúce Tortily nasypeme zbytok strúhaného čedaru. Nezapekáme ho, len ho necháme rozpustiť. A je to hotové.

Na vrch ešte malú lyžicu cesnakového jogurtu s bylinkami. Vrch tortilových košíčkov je chrumkavý ako Nachos, zbytok je mäkký ako wrap a plnka je plná zemitej a pikantnej mexickej chute.

Dbrú chuť.
