Varíme s medveďom - Plnené tortily podľa Gabiny

Autor: Roman Daniel Baranek | 6.5.2012 o 12:00 | Karma článku: 12,63 | Prečítané:  8415x

Tento recept je inšpirovaný jedlom, ktoré pripravila naša kamarátka Gabina. Už asi tri týždne som mal chuť na nejaké správne mexické jedlo, kúpil som si aj Tortily, ale stále som si nevedel predstaviť čo s nimi. Nakoniec som našiel Gabinin recept a pochopil som, že skrátka nič lepšie nevymyslím. Takže som sa nechal inšpirovať a tu je výsledok.

Tortily môžeme naplniť najrôznejšími plnkami a vôbec sa pri tom nemusíme orientovať na mexické chute. Skúste sa napríklad pozrieť sem, sem, sem a sem. Lenže ja som na to Mexiko chuť mal a tak som si okrem balíčka Tortíl pripravil ešte aj:

Pol kilogramu morčacích pŕs, cibuľu, tvrdý syr čedar, Konzervu červenej fazule v pikantnej omáčke, konzervu mexickej zeleniny, olej a soľ.

DSCN0644.JPG

Cibuľu nakrájame na polmesiačiky. Do panvice dáme rozohriať olej a cibuľu na ňom opražíme.

DSCN0645.JPG

Keď je cibuľa mierne skaramelizovaná pridáme nakrájané morčacie mäso.

DSCN0648.JPG

Premiešame a krátko popražíme. Teraz je čas jedlo jemne osoliť.

DSCN0650.JPG

Pridáme obe konzervy, premiešame a varíme odkryté, pretože sa potrebujeme zbaviť všetkej tekutiny v jedle.

DSCN0652.JPG

Test na tekutinu je jednoduchý. Varechou urobíme v zmesi brázdu a keď panvica zostane suchá a čistá, je hotovo. Ak na prázdne miesto na panvici vyteká tekutina, pokračujeme vo varení. Desať minút by malo stačiť. Takto to teda vyzerá, keď je plnka do Tortíl hotová. Odložíme ju bokom a ideme pripraviť Tortily.

DSCN0659.JPG

Každú Tortilu zohrejeme na suchej panvici aby trochu zmäkla a ľahšie sa s ňou manipulovalo. Stačí desať sekúnd s každej strany.

DSCN0660.JPG

Potom ju rozrežeme na polovicu...

DSCN0661.JPG

skrútime a takto s ňou vyplníme plech na mafiny.

DSCN0662.JPG

Na spodok každého kornútku dáme trochu strúhaného syra.

DSCN0664.JPG

Pridáme plnku.

DSCN0666.JPG

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi pätnásť minút. Po upečení vytiahneme z rúry a na horúce Tortily nasypeme zbytok strúhaného čedaru. Nezapekáme ho, len ho necháme rozpustiť. A je to hotové.

DSCN0668.JPG

Na vrch ešte malú lyžicu cesnakového jogurtu s bylinkami. Vrch tortilových košíčkov je chrumkavý ako Nachos, zbytok je mäkký ako wrap a plnka je plná zemitej a pikantnej mexickej chute.

DSCN0671.JPG

Dbrú chuť.

DSCN0679.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?